Jao sada ćete mi se smejati... Pilule za kontracepciju su te koje se koriste za regulaciju cukluca???
Još ja gledam šta ste navalili o pilulama...
Kako sam seksualno neaktivna valjda ćete razumeti moju nezainteresovanost...
Ehm, jedna devojka mi je rekla da joj je doktor rekao da nije strašno ako neko ima neredovne menstruacije, ali da može biti strašno ako su neredovne ovulacije, zato sam napisala to što jesam. Može biti da ni to nije istina, obzirom da sama pilula, kako pročitah, čini da izostane ovulacija...
Pitali ste za težinu i visinu, 158/oko50, ne znam tačno...
Tamne prstenove koje tamo pomenuste ne primećujem, ali imam vrlo blage malje na grudima i malo jače oko bradavica. Inače nemam dlake u nekom uveličanom broju, niti mi predstavljaju estetski problem.
Koža mi je inače suva tako da nikada nisam imala problema sa aknama, ali ni peruti po glavi, noge mi se perutaju, blah... Ali za to postoje razlozi zvani - zapuštenost, opet... Ništa neobično, barem prema mom utisku.
Pošto mi je stanje ovakvo kakvo jeste i volela bih da ga prekinem (menstruacije su veoma bolne, a ako želim da održim kakvu-takvu higijenu moram da se tuširam 5 puta i promenim 10 uložaka dnevno, ako razumete šta hoću da kažem, iako su slaba krvarenja) to ume da bude jako neprijatno... Osim toga, nikada ne znam kada ću da dobijem, i kada postanem seksualno aktivna neću imati nikakav indikator trudnoće koja se, takođe, dovodi u pitanje...
E sada, potražih razloge u životu, vidim da su svašta pisali.
Kada sam trebala da dam krv vratili su me nazad, imam slab pritisak i odlične predispozicije za dijabetes jednog dana...
Zatim, generalno se loše hranim, nije loša hrana ali jeste loš ritam, takođe imam užasan ritam spavanja godinama unazad, da li je moguće da se organizam zbog toga poremeti??? Imajte na umu da je zaista užasan... Težina mi varira iz dana u dan (barem je tako bilo ranije).
Nemam nikakve druge poteškoće.
Sada videh da se pilule uzimaju upravo prema ciklusu koji je meni neredovan, i opet ne znam kako bi se to moglo uklopiti. I još ovo da vam napišem.
Jednom sam u apoteci (to jest ne ja nego mama) uzela neki crni čaj za regulaciju menstruacije i recimo da sam dobila na vreme kada sam ga redovno pila. Da li je to bila slučajnost ili ne (mislim da sam možda dva-tri puta u životu dobila na vreme) ne znam jer sam prestala da ga pijem
Kakvo je vaše mišljenje o čajevima, ja bih najradije to probala, deluje mi najmanje "radikalno"...
Hvala vam svima na odgovorima