tahikardija
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Nov 14, 2005 11:46 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
tahikardija
Imam svakodnevno lupanje srca sto je utvrdjeno holterom. Na ultrazvuku je sve u redu i kazu da to potice iz glave. Pijem bromazepam ali ne pomaze. Prepisan mi je propanolol koga ne uzimam iz straha da ne usporim srce a imam i nizak pritisak. Tahikardije su ucestale i ne znam kako da ih sprecim. Molim savet. Stitna zlezda je u redu.
Istina je da propranolol snizava pritisak ali to je neznatno.Inace,veoma je dobar lek.Iz istih razloga sam ga bila oko dve godine i moj ti je savet da ga slobodno uzimas,a kad doje vreme za prekid te terapije,a doci ce sigurno,prekidaj postepeno smanjivanjem doze.Uzmi ga slobodno,videces kako deluje!!!Super je!
Da ne otvaram novu temu...
U poslednjih mesec dana svakodnevno osecam kao da ce srce da iskoci. Iz cista mira.Osim toga povremeno osetim vrtoglavicu. Isto ostar bol u grudima. Bio sam kod lekara. Kazu da nije nista, da moze da zaboli s vremena na vreme. A sto se tice "preskakanja" i "naduvanja" - i za to kazu da nije nista ..
U poslednjih mesec dana svakodnevno osecam kao da ce srce da iskoci. Iz cista mira.Osim toga povremeno osetim vrtoglavicu. Isto ostar bol u grudima. Bio sam kod lekara. Kazu da nije nista, da moze da zaboli s vremena na vreme. A sto se tice "preskakanja" i "naduvanja" - i za to kazu da nije nista ..

..
Meni je zbog lupanja srca lekar u februaru prepisao propranolol,ali ja ga nisam uzimala (imam otpor prema lekovima
)Medjutim lupanje srca mi je u poslednje vreme jako ucestalo i pre dve nedelje sam pocela da pijem ovaj lek i mogu reci da pomaze,mada ja mislim da bih morala da povecam propisanu dozu (1/4 dnevno),ali pre toga cu se naravno posavetovati sa lekarom.
Za pritisak ne brini,jer se snizava postepeno i neznatno i neces imati problema.
Sve najbolje!

Za pritisak ne brini,jer se snizava postepeno i neznatno i neces imati problema.
Sve najbolje!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Za lekove ne znam, ne uzimam nista, ali evo sta meni pomaze da "smirim" srce: sednem udobno u fotelju i pocnem da disem na poseban nacin: udah traje 4 sekunde, a izdah 8, nebitno je da li izdisem na usta ili nos. To ponavljam 2-3 min i srce mi se smiri. Ta tehnika disanja mi pomaze i kada uvece legnem pa ne mogu da zaspim.
Probajte, meni je pomoglo.
Probajte, meni je pomoglo.