tahikardija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
milicas74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 14, 2005 11:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

tahikardija

Post od milicas74 »

Imam svakodnevno lupanje srca sto je utvrdjeno holterom. Na ultrazvuku je sve u redu i kazu da to potice iz glave. Pijem bromazepam ali ne pomaze. Prepisan mi je propanolol koga ne uzimam iz straha da ne usporim srce a imam i nizak pritisak. Tahikardije su ucestale i ne znam kako da ih sprecim. Molim savet. Stitna zlezda je u redu.
drarko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jul 07, 2005 12:15 am

Post od drarko »

Poslusajte lekara, taj lek ce vam pomoci.
marija r
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 09, 2005 5:49 pm

Post od marija r »

Istina je da propranolol snizava pritisak ali to je neznatno.Inace,veoma je dobar lek.Iz istih razloga sam ga bila oko dve godine i moj ti je savet da ga slobodno uzimas,a kad doje vreme za prekid te terapije,a doci ce sigurno,prekidaj postepeno smanjivanjem doze.Uzmi ga slobodno,videces kako deluje!!!Super je!
fluid
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2005 8:34 pm

Post od fluid »

Da ne otvaram novu temu...

U poslednjih mesec dana svakodnevno osecam kao da ce srce da iskoci. Iz cista mira.Osim toga povremeno osetim vrtoglavicu. Isto ostar bol u grudima. Bio sam kod lekara. Kazu da nije nista, da moze da zaboli s vremena na vreme. A sto se tice "preskakanja" i "naduvanja" - i za to kazu da nije nista .. :oops:
snowbird
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 09, 2005 9:32 pm

..

Post od snowbird »

Meni je zbog lupanja srca lekar u februaru prepisao propranolol,ali ja ga nisam uzimala (imam otpor prema lekovima :) )Medjutim lupanje srca mi je u poslednje vreme jako ucestalo i pre dve nedelje sam pocela da pijem ovaj lek i mogu reci da pomaze,mada ja mislim da bih morala da povecam propisanu dozu (1/4 dnevno),ali pre toga cu se naravno posavetovati sa lekarom.
Za pritisak ne brini,jer se snizava postepeno i neznatno i neces imati problema.

Sve najbolje!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Za lekove ne znam, ne uzimam nista, ali evo sta meni pomaze da "smirim" srce: sednem udobno u fotelju i pocnem da disem na poseban nacin: udah traje 4 sekunde, a izdah 8, nebitno je da li izdisem na usta ili nos. To ponavljam 2-3 min i srce mi se smiri. Ta tehnika disanja mi pomaze i kada uvece legnem pa ne mogu da zaspim.
Probajte, meni je pomoglo.
s.and.i
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 2:43 pm

Post od s.and.i »

Meni je doktor takodje prepisao ovaj lek, bas iz razloga sto imam snizen krvni pritisak, tako da slobodno mozes da ga konzumiras, bez ikakve opasnosti... :)
Odgovori