Controloc

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Controloc

Post od Taurus_sd »

Pijem controloc 2x40 mg..

Prvi obrok i poslednji..

Zanima me da li trebam da pijem pre obroka,posle obroka? Da li to ima neke veze kad popijem?
HJV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 17, 2006 12:08 am

Post od HJV »

Controloc se pije ili 1h pre jela ili 2h posle jela.(Piše ti u propratnoj ceduljici leka).Bolje je pre jela.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Uf ja sve pogresno =((

Ja doruckujem cim se probudim,tacnije nekih 10-15 min posle budjenja (dok se umijem operem zube itd..)

A meni su svi obroci na 2 sata razlike,posto jedem cesto a manje..

Da li je problem ako bi pio to nekih 30-40 min pre jela?
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Ja pijem ovaj controloc evo vec druga nedelja,ujutru i uvece,medjutim ne osecam ni 1% poboljsanje,sve je isto kao sto je bilo,cak mozda i malo losije..

Koliko vremena treba proci do prvih poboljsanja? Da li je ovo mozda znak da bolujem od neceg ozbiljnijeg?
HJV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 17, 2006 12:08 am

Post od HJV »

Controloc se uglavnom pije 2x1 7 dana,a posle još mesec dana 1x1 (tj samo ujutru).Ako lekar ne prepiše drugačije.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Meni je napisao 2 nedelje 2x1 a posle toga 1 ujutru,ali uopste nije napisao koliko dugo ta jedna ujutru..

I da li da nastavim da pijem ako nema bas nikakvog poboljsanja..
alexel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2007 11:29 am

Controloc

Post od alexel »

Meni je doktorica koja mi je radila gastroskopiju propisala istu dozu kontorloka kao tebi, jednu tabletu ujutro na prazan stomak, drugu prije vecere. Pitao sam je koliko prije jela moram da popijem tabletu, a ona je rekla da nije toliko bitno i opisala mi slikovito: "popij tabletu, obavi jutarnje rituale - umivanje, itd. i onda doruckuj"...
i sada pijem controloc jednu tabletu ujutro od 20 mg, a pijem je oko pola sata prije jela - dakle prema savjetu doktora.
goran-s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 05, 2010 2:46 pm

Re: Controloc

Post od goran-s »

Pozdrav Taurus, u principu se i pije pola sata prije jela, ali pravilo je na prazan zeludac. A to sto ne osjecas poboljsanje nema veze, samo pij i to najmanje jos mjesec dana, a dobro bi bilo i dva mjeseca. Sve zavisi zbog cega ga pijess, ali u svako slucaju je jako dobar lijek i bice rezultata, a na kraju, za razliku od nekih dr. lijekova, ne moze ti naskoditi, tako da trebas piti.
Odgovori