Pljuvacna zlezda

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Korisnikov avatar
Kay
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 4:11 am

Re: Pljuvacna zlezda

Post od Kay »

Sad citam sta sam pogresno napisala,ali mislim da sam ispravno opisala...nisu ni zub ni koren u pitanju,vec ti kanali u kojima je proces (tako mi je receno).
Predpostavljala sam da je eventualno moguce da se bol oslika na nekoj drugoj strani...zato sam pitala.

(Mozda sam vas zbunila sa opisom oko tog zuba: Zub imam i dalje,ali je mrtav jer je koren izvadjen pri operaciji,a samim tim i neka cista koja je tu bila. To gde je taj neprijatan osecaj/bol (proces), je kao sto vi rekoste - tkivo,/kanali.)
Korisnikov avatar
Kay
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 4:11 am

Re: Pljuvacna zlezda

Post od Kay »

milanche_srb napisao:Nemojte toliko da se plasite, mozda nece ni biti potrebe za hirurskom intervencijom.
Ispostavilo se da ste u pravu :D
Izgleda da se sve dobro zavrsilo,sto ja zaista nisam verovala.
Hvala vam puno svima koji ste mi pomogli sa odgovorima :lol: Hvala Milanche_srb i vama puno!
Bas onog dana kada sam zadnju poruku napisala ovde da se zlezda vise ne oseca...tog dana je zapravo bila skoro ne primetna,da bi se narednog dana skoro izgubila...cekala sam neko vreme da prodje da bih bila sigurna..."nadam" se da je za sigurno otisla i zato vam se javljam i zahvaljuem na pomoci dok je bilo najgore :(

Interesuje me,posto kazu da se ne zna kako taj kamen nastaje,(a ja nisam na kraju otisla kod doktora da uradim snimak i vidim sta je jer se zlezda povukla),da li postoji mogucnost da mi se ponovo to desi/vrati nazad?
Mislite li da ipak i sada treba da uradim taj snimak?
Postoji li nesto na sta bih trebala da obratim paznju da se na neki nacin zastitim od povratka tog kamena?
I da li mogu da budem sigurna da je to bio kamencic ili postoji sansa da je nesto drugo bilo sto nisam ni znala?

Hvala i veliki pozdrav!!
Odgovori