I moja je velika zelja da ne bude te hiruske intervencije,ne znam hocu li biti te srece.
Nego,kad sam mislila da sam pitala sve sto me je zanimalo,u medjuvrmenu suinoc,dok sam pisala one zadnje poruke i kasnije posle toga,kad sam legla evo sta sam primetila:
Imam jedan zub na kome je u zadnjih 12 godina radjena 2 puta operacija. (gore desna strana,sestica).Odstranjen je ceo koren jer je ukrivo rastao (nije se mogao zub izvaditi normalnim putem,bila je gangrena),a tada je utvrdjeno da je i neka mala cista bila,pa je sve ocisceno.Sve je bilo Ok nekih 2-3 godine dok nije krenulo da me boli,ne u delu zuba vec u delu ispod oka na dole (gde su ti kanali).Zubar je ustanovio posle slikanja i ponovne operacije,da su prilikom prve operacije ostavili parcence "necega" unutra i to se upalilo...To je zadnji put bilo davne 2001 god.Od tada nemam problema.
Pre nekih 4 godina snimila sam celu vilicu i zubar mi je rekao da se na tom zubu u kanalima gore vidi neki proces,ali da ako ja ne osecam nista,to i ne diram sve dok ne krene od sebe samo.
Sinoc sam osetila "neku promenu"(nije bol,ali znate kad osetite da je nesto pomalo iritirajuce) kad sam legla.I pritiskalo me je kada bih stavila glavu na jastuk na desnu stranu,a i osetila sam vrlo malo krv u ustima,cak kao da mi je i pljuvacka malo vise nadolazila....
Popila sam tabletu za bolove i vrlo brzo je sve bilo OK.
I sada po malo osecam neku nelagodnost.....
Ono sto me interesuje je to,da li to zasita moze biti taj zub (zapravo ti kanali gore,zub je totalno mrtav) ili bi to mogla da bude neka "refleksija" od zlede?!
Obicno kazu da moze da se desi da boli jedno, a odslika se na necemu drugom!
Inace,moram i ovo jos da dodam.
Upravo dok sam ovo kucala,sam i doruckovala u isto vreme i da se "pohvalim"

sve vreme sam rukom opipavala zlezdu i primetila sam da se prvi poput posle svih ovih dana mog ocaja,zlezda jedva i naslucivala u toku jela!!!!
Necu mnogo o tome da pisem -da zlo ne cuje
Samo da ostane tako.....
Hvala na svemu do sada i pozdrav!