Boginje i trudnoca?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jelkika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 29, 2006 5:12 pm

Boginje i trudnoca?

Post od jelkika »

Prelezala sam ovcije boginje jos kao mala. Sada imam 27 god. i u sedmom sam mesecu trudnoce. Jedan od clanova porodice je dobio ovcije boginje. Interesuje me da li je beba u opasnosti iako sam ih ja vec prelezala? Ima li potrebe za mojom izolacijom? Trudnoca je sasvim normalna, nemam nikakvih tegoba. Ovo mi je prva trudnoca.
Unapred hvala
carolina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 06, 2005 9:42 pm

Post od carolina »

Ja sam imala boginje u 32 nedelji trudnoce, znachi 8.mesec..danas imam devojchicu koja je sasvim zdrava.Bebi moze da nashkodi virus Varichella Zoster u prvom trimestru trudnoce,posle toga ne.Nema razloga za brigu.
:D
pozdrav i uzivaj u trudnoci
Megi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 30, 2006 11:15 pm

Post od Megi »

Mojoj bebi je u 10-oj nedelji trudnoce prestalo srce da radi zbog toga sto sam dosla u kontaktu sa Rubellom (ili Rubeollom), ne znajuci naravno.
Imala sam prelezano kao mala, ali je d-r rekao da beba ima svoj krvotok i da je moguce da se zarazi i pored toga sto sam je ja prelezala, sto se na zalost i dogodilo.

Sada, ne znam koja je opasnot jer kazes da si u sedmom mesecu trudnoce, ali iskreno, ja bi se pripazila malo vise.

U svakom slucaju, obavezno konsultuj lekara pre nego se izlozis toj bolesti.
jelkika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 29, 2006 5:12 pm

Post od jelkika »

Doktor je rekao da nema nikakve opasnosti jer sam u sedmom mesecu + prelezala sam ih.
Hvala na odgovorima.
Odgovori