Dajte mi savet!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: Dajte mi savet!

Post od Dea »

Pa Pencil, evo da ti kazem kako se desava zrelim zenama da ostanu nezeljeno trudne.
Recimo zbog bolesti ne smem da koristim hormonalnu kontracepciju, pa koristim spravicu koja pokazuje na osnovu uzoraka mokrace plodne i ne plodne dane. Do sada me jos nikada nije presla a koristim je godinama. I 8-mog dana ciklusa mi pokaze neplodan dan, a 10-tog dana, bez upozorenja ovulaciju.
Mojoj komsinici pukao kondom, popila pilulu za dan posle i nista, eno je gura stomak.
U svakom slucaju manje se desava zrelim zenama da ostanu trudne a da nisu planirale, ali se desava i ne mislim da su nepazljive.

A tebi Mici samo da pozelim sve dobro i da bez obzira na probleme uzivas u svojoj novoj bebici!
pencil
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 08, 2010 8:10 pm

Post od pencil »

draga Dea, ne osudjujem nikoga, mozda sam neupucena jer se meni nije desila neplanirano. sto se spravica za utvrdjivanje ovulacije tice, ja koristim onaj na osnovu pljuvacke ( mali mikroskop - necu da pominjem tacan naziv zbog reklame, ) medjutim, nisam sigurna koliko je pouzdan jer mi nekada ne pokazuje jasnu sliku. Ima li kod nas u prodaji tj u Beogradu spravica koju ti koristis?
A iako npr danas nije ovulacija, vec nas iznenadi za dan dva, postoji sansa da se desi trudnoca jer spermatozoidi zive po nekoliko dana u nasem reproduktivnom sistemu. Tako da se moze desiti sa sacekaju jajnu celiju kada ne ocekujemo.
da li su ti svakog meseca u isto vreme ovulacije?
Meni nekada bude sredina ciklusa a nekada odmah nakon ciklusa tj menstruacije....
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Znam koju spravicu ti koristis, jer sam je dok sam zivela u BGD i ja koristila, ali nikada mi nije bila od koristi.
Pisali smo negde o tome.
Moja spravica se zove Persona i stvarno je super. Do proslog meseca me nikada nije izneverila a kada sam zvala njihov servisni telefon i oni sami su bili vrlo iznenadjeni jer nisu imali takav slucaj. Ona mora bar 4-5 dana pre ovulacije da pokazuje plodne dane, a to se u mom slucaju nije desilo. Moguce je da je jednostavno dotrajala koristim je preko 5 godina (a i padala mi je par puta).
I o Personi smo ovde pisali a neko ju je cini mi se i uspeo da naruci iz inostranstva, pa ubaci u opciju trazi naci ces sigurno. Kosta oko 100 eura sam kompjutercic i stapici za prva dva meseca. Posle kostaju stapici 10 eura mesecno. Cisto da znas dal ti to ekonomski odgovara....
Generalno imam ranije ovulaciju negde oko 10 dana, ali nije svakog meseca isto. Recimo bas ciklus pre nego sto sam imala ovo iskustvo od proslog meseca mi je bila ovulacija knjiski 14-tog dana. Zato nisam ni razmisljala kada mi je 8-mog pokazalo neplodne dane (inace pocetak meseca izbegavamo). Pre nego sto sam prvi put (zeljeno) ostala trudna, recimo desilo mi se da 8 meseci za redom nemam uopste ovulaciju! Tad sam bila ocajna, ali sam pila i neke lekove za moju bolest(Morbus Kron) pa su mozda oni uticali da do ovulacije ne dodje, ko ce ga znati. Inace u prvom pokusaju da ostanem trudna nam je uspelo i to dva dana pre ovulacije, tako da znam da bar spermici mog dragog su vrlo vitalni i zive dovoljno dugo da docekaju i ovulaciju par dana posle. Zato sam proslog meseca i bila od pocetka sigurna da ce biti nesto. I bilo je al eto ode samo. Sad sam cak i malo tuzna, ali sacekacu ipak malo bolje vreme, bar da ovo malo sto mi skace po kuci krene u obdaniste....
Odgovori