puls 83-87 i cudan osecaj u grudima

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Predsednik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 17, 2005 5:08 pm

Post od Predsednik »

@drbgd
E ovako, sto se tice mene osecam poboljsanje sto se tice zdr.stanja. Jest da sam malo popravio nacin ishrane, sad imam vise snage i volje da se suprostavljam momentalnom stanju
A pitanje je: Ne osecam vise toliki bol u vratu (kod mene se ispoljava sa leve strane, na mag.rez. pise da je hipoplazija), ne znoje mi se ruke toliko (mada imam jos perioda kad se znoje) ali trenutno osecam "bol" u srcu, tj neko grcenje, i uopste te leve strane grudog kosa a i ruke leve i to celom duzinom bez prstiju i sake . E sta se tu desava? Ne verujem da je to problem anksioznog poremecaja (da napomenem pregled krvi i ekg su u redu)
Saška_S
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 19, 2009 1:07 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: puls 83-87 i cudan osecaj u grudima

Post od Saška_S »

Zdravo!
Pošto nisam lekar (inženjer sam) molim Vas da mi pomognete savetom.
Pre par dana sam izmerila puls i ukapirala da je u mirovanju 88 do 96! Što je mnogo, mnogo je... Imam 44 godine. Bavim se poslom gde sam izložena stresu i jako, jako puno psihičkog napora. Naravno, kući imam PUUUUNO fizičkog napora. Inače sam zdrava osoba. Nemam ni jednu hroničnu ni akutnu bolest. Jedino na šta se mogu požaliti je nizak pritisak 100/60 do 110/80
Moje pitanje je: Kojim putem krenuti u proveri uzroka, jer mi je lekar kazao: "Odmori se" (lako je to reći...).
Šta proveriti?
Unapred hvala!
Korisnikov avatar
daso
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 06, 2009 2:46 pm

Post od daso »

Ne, doktor vam je dao jako dobar savijet... pošto ste izloženi stresu, stvarno, najbolja ideja bi bila da si uzmete neki kratak odmor, od tima tjedan dana... da si, kao što to danas kažu, "napunite baterije"
Samo se obrati liječniku pa će se već naći bolesti.
Saška_S
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 19, 2009 1:07 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Saška_S »

Hvala što ste se zainteresovali za moj post... Zaista ću otići na neki kraći odmor... Javiću se... :wink:
Odgovori