Hronicne ginekoloske upale

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
unakiss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 12, 2009 12:53 am

Hronicne ginekoloske upale

Post od unakiss »

Molim za misljenje
Imam 27 godina.Od svoje 21.godine imam ginekoloske probleme.Pokusacu sto krace.
Najpre sam imala RANICU na grlicu materice+KANDIDU+KONDILOME+MIKOPLAZMU.Isla sam na spaljivanje ranice i kondiloma i to mi se vise nije pojavljivalo.Mikoplazmu sam izlecila iz drugog puta adekvatnom primenom antibiotika i vaginaleta.
Medjutim,kandidu i STALNE ginekoloske upale jos uvek nisam.
Da vam bude jasnije,tokom ovih 6 godina,upale imam bukvalno svakog ili svakog drugog meseca i to ponekad budu super infekcije,bez preterivanja.
Koristila sam sve sto su mi preporucivali,raznorazne vaginalete(antibotske,prirodne),ispiranja irigatorom,Latodzin tablete,promenjen dijetetski rezim ishrane,vitamini i pomogne mi tog meseca,sledeceg vec,sve jovo nanovo... :(
Prosle godine kada sam uradila kolposkopiju na grlicu materice,citoloski nalaz je bio: PA II grupa,prisutna retka diskarioza.Po preporuci doktorke,uradila mi je LOOP ekciziju sa HPP verifikacijom.Mozda nije bilo hitno raditi takav drasticniji zahvat,ali s obzirom da mi je mama obolela od raka materice,morala sam radi predostroznosti i porodicne anamneze.
Nalaz isecka je bio:hronicna upala na grlicu materice.
Nakon oporavka i terapije,s obzirom da je bolesno tkivo nastalo hronicnim upalama otklonjeno,moje stanje se popravilo,po prvi put u 6 meseci da maltene ni jednom nisam imala neku izrazeniju upalu i problem.
Medutim,ne lezi vraze,evo mene opet sa upalama i problemima tokom odnosa,bolni odnosi.
Ja ne znam sta je sa doktorima,ja imam vec 6 godina konstantno isti problem,a imam utisak da me ne shvataju ozbilno ili ne zele.Stalno mi vrte jednu te istu pricu,poremecena ti je vaginalna flora,proci ce to...a mene muke ne napustaju i to vec 6 godina!Prosto,ne mogu da nadjem doktorku koja ce se zainteresovati stvarno da mi resi problem,a ne samo da mi ga sanira!
:x
Molim vas,ako je neko imao slican slucaj ili doktora za misljenje i savet!Hvala najlepse!!!
MYCA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 1:49 pm

Re: Hronicne ginekoloske upale

Post od MYCA »

Vidim da niko ne odgovara... a bas me interesuje ova tema jer imam isti problem!

I moja dg je hronicni cervicitis bez znakova CIN-a (potvrdjeno biopsijom i histopatološkim nalazom), radjena mi je Loop takodje (zbog IIIa grupe papa)... godinama sam "upaljena" i stvarno vise ne znam kako se to resava! Loop je radio provereni dr, grlic je jako lepo zarastao i bolje nego sto se ocekivalo...
Dugo sam se lecila od hlamidije, ali su unazad 3 godine testovi negativni! Suprug takodje nema hlamidiju, pcr test kaze 2 puta...
Mislila sam da ce ova intervencija sa omcicom sve resiti, ali evo sada, posle 6 meseci (a + sam i u drugom stanju), ponovo imam na grlicu znakove ektopije... Papa sada jeste II grupa, ali neki proces se opet dole desava... kolposkopijom je dr video vecu prokrvljenost, kapilare, zadebljanje na donjoj usni, a i krvarila sam malo sa tog mesta (isto mesto kao prvi put) i kaze da u trudnoci ne treba to cackati, vec kad se porodim da se razmotri revizija i ponovna intervencija na grlicu?!
Inace, bakterioloski sam ok (bris grlica ok, zatim, nema hlamidije, miko, ureaplazme, vaginalni sekret II grupa).
Nisam nikad pravila analizu na HPV (mada nikad nisam imala vidljive kondilome i dr nikad kolposkopijom nije posumnjao na njih), pa ne znam da li i to da radim ili je kolposkopija dovoljna da bi se videlo da ih nemam ili imam?!
Trenutno stavljam kanatrion vaginalete... to je sve... Inace, konstantno osecam neku "užarenost" na grlicu...
Znam da nisam dala neki odgovor, ali smo bar prodiskutovale...
Pozdrav
unakiss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 12, 2009 12:53 am

Re: Hronicne ginekoloske upale

Post od unakiss »

Hvala ti na obracanju ... :) Zao mi je sto se jos niko vise ne javlja da da svoje misljenje i savet,jer mislim da su upale čest problem danas kod devojaka i zena :(
Ja sam takodje radila i kolposkopiju i ultrazvuk-color dopler,ali nije vidjena veca prokrvljenost i da se nesto desava,neki proces.Sto se tice kondiloma,mislim da ih kod tebe nema,cim nisu vidljivi...Ali mislim da nije na odmet uraditi HRV analizu,kada se porodis uspesno,dace bog! :wink:
Koja bi tvoja preporuka bila sto se tice mene i mog slucaja?Sta mislis da bi trebalo da uradim od analiza,HPV,mozda analizu hormona(mozda je to problem)?
Vise nisam pametna,ali mozda je problem nesto sto jos nisam proverila,jer je ovo sve u redu,sem gljivicnih upala koje se stalno vracaju tu oko ciklusa,kada mi se narusi vaginalna flora.Radila sam milion puta briseve,Papu,u raznim vremenskim periodima(pre menstruacije,posle menstruacije) i uvek je bilo,bris II grupa,Papa takodje,jedino su ponekad(ne uvek) prisutne gljivice iz roda Candida i to je to.
Ne samo što cesto imam te upale,crvenilo,uzarenost,bol i sto ne mogu da imam normalne odnose i sto mi to stvara vise ne samo fizicki problem,vec sada uveliko i psihicki,jer vise ne mogu da podnesem,postajem nervozna...Kada stalno imas neki problem,ne mozes prosto da funkcionises normalno... :x
Pozdrav
Odgovori