GYNAPRAL, kontrakcije, promena ginekologa – potreban savet
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
Re: GYNAPRAL, kontrakcije, promena ginekologa – potreban savet
Sto se gyniprala tice, ja sma ga pila od 4 meseca trudnoce, naime, takodje sam slusala da je na zapadu ukinut vec 10 godina.Medjutim, moja dr takodje radi po zapadnim standardima, ipak mi ga je prepisala upravo zbog gore pomenutog braon krvarenja,preventivno verovatno, jer mi je grlic bio zatvoren.Ako bih ponovo dosla u takvu situaciju, ne bih ga pila, jer smatram da ako mi je grlic materice bio zatvoren da nije ni trebao,tada sam bila u drugacijem razpolozenju, zabrinuta, prva beba, neiskusna....Apsolutno prepurucujem da pitate vise lekara, da poslusate jos nekog strucnjaka, i takodje analife poliklinuku gde sam i ja radila 4d, kupon mozete naci u casopisu moja beba.
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Dina, javi se obavezno ginekologu mozda ce ti pojacati dozU ili ukljuciti tokolizu. Tako rade po nasim standardima nasuprot zapadnim. Da li je ispravno ili ne pojma nemam, ovde sam u Srbiji i radila sam kao mi nasi po nasim standardima kazu.
dali su mi ginapral na tri sata po jedan. nadam se da to pomaze
Dina
Dina
Zanima me da li je uobicajeno da i pored gynaprala se osecaju povremeno neka ziganja slaba, manji bolovi sa strane kao da su jajnici, tezina itd, nista neizdrzivo, ali ipak su svakakvi neki manji bolovi i neugodnosti i probadanja, neka tezina kao kad se dobije, s tim sto ovo nisu kontraKcije, nego onako neki osecaj teske materice.. pred kraj sam petog meseca. je l ovo uobicajeno u tom periodu iako pijem gynapral na svaka tri sata