pomozite!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bankabre »

Tako i pise, 85% je efikasnost!!! vi ste u onih 15%

Sta cete sa trudnocom?
summer_serenade
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 21, 2009 2:34 pm

Post od summer_serenade »

E ljudi ja jos nisam dobila od uzimanja postinora, a negde sam procitala da se dobija sedmicu dana nakon uzimanja tablete, jel to tacno? Ja sam je popila 17. I jos jedno pitanje, sad mi je 17. dan ciklusa, koliko je to sad plodan period s obzirom da sam uzela i postinor...?
Zabrinutii
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 3:04 am

Post od Zabrinutii »

Pozdrav

Imao sam nezasticen odnos sa devojkom, veceras, 28. dana njenog ciklusa. Inace ima redovnu menstruaciju na svakih 28-30 dana. Znaci trebalo bi da dobije uskoro.
Zanima me, pored male sanse da su joj bili plodni dani, da li da uzme postinor? Da li to moze uticati na odlaganje menstruacije koja treba da bude maximum za 2 dana? Samim tim bismo se jos vise unervozili.. :(

Unapred zahvalan!
summer_serenade
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 21, 2009 2:34 pm

Post od summer_serenade »

Molim Vas moze li mi neko odgovoriti? Panika me hvata
ifigenija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 1:40 pm

Post od ifigenija »

summer_serenade napisao:Molim Vas moze li mi neko odgovoriti? Panika me hvata
Ja sam ga koristila 3 puta u zivotu, i sva 3 puta sam dobila sa zakashnjenjem u odnosu na regularan ciklus. Npr, ako mi je regularno bio na 26 dana, ne bih dobila pre 29. Poslednji put mi je kasnilo dve nedelje, bila sam sigurna da sam ostala u drugom stanju, ali je na kraju sve ispalo ok. Od tada koristim pilule, tj koristila sam.
ifigenija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 1:40 pm

Re: ....ah ti kondomi....a i PoSTINOR

Post od ifigenija »

posmatracica77 napisao:p.s. kondom koji sam kupila je bio marke ROMED,ne znam sta mi bi...jedini kondomi koji mi nikad nisu pukli su bili DUREX....
Meni Durex pukao 2 puta. ;)
posmatracica77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 25, 2009 12:28 pm

Post od posmatracica77 »

bankabre napisao:Tako i pise, 85% je efikasnost!!! vi ste u onih 15%

Sta cete sa trudnocom?
trudnocu sam prekinula jer je bila nezeljena....doktorka mi je rekla da bas nisam imala srece jer sam koristila kondom koji je 90-95% zastite(ali je pukao) i postinor posle toga koji je 98% zastite ali eto kad oce oce....
sanja-25
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 31, 2009 1:38 am

Post od sanja-25 »

imam menstoaciju oko 8.og u mesecu e sada me zanima da li mogu da zatrudnim ako imam sex sa dečkom dan posle menstroacije ?
Korisnikov avatar
Studenica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 14, 2006 10:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: pomozite!

Post od Studenica »

summer_serenade napisao:Moze li molim vas neko da mi kaze kad se popije postinor pa period izmedju uzimanja tablete i prve menstruacije, moze li se u tom period zatrudneti? Bicu vam zahvalna na brzom odgovoru
Mnogo odgovora,svasta napisano itd... Da rezimiramo:

Postnior tablete,su u laickom prevodu jaka hormonska terapija,pije se u roku od 24 sata(ali najbolji efekat ima ako se obe tablete popiju u tom periodu npr. jedna odmah posle odnosa druga za 12 sati),postnior nece 100% uciniti da se jajna celija ne oslobodi zato nemojte da se 100% uzdate u to jer to zavisi od vise faktora(redovnosti ciklusa,u kom delu ciklusa je uzeta tableta...) bitna stvar je sto ce postnior uciniti da jajna cellija u koliko je oplodjena nece moci da se zakaci za zid materice(fakticki dodci ce do neke vrste "pobacaja"),cesto se desava da se posle postniora poremeti ciklus i to uglavnom u slucajevima gde je tableta odradila svoj posao
Odgovori