POMOZITE MI SA TUMACHENJEM...

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Maya85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 09, 2009 6:02 pm

POMOZITE MI SA TUMACHENJEM...

Post od Maya85 »

POzdraw swima na forumu!!EWO MENE I NA OWOJ TEMI :lol:
moj problem je sledeci....wec dwa puta mi se u poslednjih god i po dana deshawalo da mi menstruacija zaksni i po par meseci a da onda najpre dobijem jak sekret i krwarenje koje i po mesec dana ne staje....Odlazila sam na preglede,radila hormone,pila pilule za kontracepciju...ali se problem uwek wracao...na kraju se uwek nametao zakljuchek da je swe na nerwnoj bazi(zbog ispita,stresowa itd).
Danas sam bila kod ginekologa,jedne nowe doktorke u nashem gradu koja mi je zaista ulila powerenje....uradila mi je pregled i UZ waginalnom sondom....i ewo nalaza:

d.g Mnorhgia prolongata N 91,1 Obs Endometritis

UZ:Uterus u RVF 3,8cm x 4,6cm homogene gradje i glatke teksture.

Endpmetrijum u sekretiornoj fazi vel. 0,6cm

D.o Stromalne gradje 2,9cm x 2,2cm sa vidljivim prednjachecim folikulom 0,8cm x 0,5cm i nekoliko rubnih folikula u samoj stromi.

L.o stromalne gradje 2,1 cm x 1,2cm

Duglasov prostor prazan,

Dala mi je 6 gentamicin inekcija i kapi metil-ergometril... tri dana(1 x po 20 kapi).

Objasnila mi je da imam policistichne jajnike shto mi nikada josh niko nije rekao iako me je puno lekara pregledalo...i pri pregledu je widela da imam zawaljenu matericu(shto me takodje jako plashi,jer ne znam koliko je to ozbiljno),i werowatno neku upalu...pa mi je zbog toga dala inekcije..
Josh mi je rekla da ce mi dati da tri meseca pijem YAZZ tablete...kako bi malo normalizowala ciklus(koji mi je celoga ziwota neuredan),
A kada mi je widela hormonske nalaze,rekla mi je da postoji disbalans ali ne tako ozbiljan i da ce ga owe tablete srediti...

Ja sam htela was owde da pitam koliko je swe owo ozbiljno....Inache sam u braku wec godinu dana i planiram uskoro poraditi i na potomstwu a swe owo me sada jako plashi.....moze li to biti prepreka mojoj ewentualnoj trudnoci u buducnosti....?
Maya85
Novi član
Novi član

Post od Maya85 »

niko? :cry:
sofia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2005 2:29 am

Post od sofia »

Nisam doktor, samo mogu da podelim slicno iskustvo. Nemoj da brines zbog policisticnih jajnika i zavaljene materice. Moja drugarica je uspesno zatrudnela sa identicnim dijagnozama i rodila zdravu bebu. Medjutim, moze da se desi da je potrebno duze vremena raditi na bebi.

P. S. Nemoj da se ljutis zbog sledeceg pitanja. Odakle ti to da upotrebljavas "W" umesto "V"? Uzasno bode oci, meni bar.
Maya85
Novi član
Novi član

Post od Maya85 »

Heheheh,ne ljutim se narawno,ziwela sam dugo wan Srbije pa josh imam male probleme da se nawiknem....eto samo zbog toga....a trudim se da izbacim:)))
Hvala ti puno na ohrabrujucem odgovoru:))iskreno,bash sam se bila uplashila...
Maya85
Novi član
Novi član

Post od Maya85 »

Evo mene ponovo...danas sam bila na kontrolnom pregledu,primila sam 5 inekcija i pila kapi ali krvarenje nije potpuno stalo(mada je dooosta manje,na pregledu mi je rekla da vec prestaje).Doktorka mi je dala da pijem orgametril 21 dan pa kada dobijem onda da 14. dana krenem da popijem i tih 7 tableta shto ce ostati pa ce mi onda verovatno prepisati YAZZ tablete....
Krvna slika mi je jako losha,pa je posumnjala da je i moja hronichna anemija mozda uzrok tih produzenih menstruacija....tako da najpre moram da sredim krvnu sliku...
Ima li neko neki savet? :-?
sofia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2005 2:29 am

Post od sofia »

Trudnicama se, npr, preporucuje Totheme (ampule gvozdja) i cula sam da su jako dobre.
Sve najbolje
Odgovori