moj problem je sledeci....wec dwa puta mi se u poslednjih god i po dana deshawalo da mi menstruacija zaksni i po par meseci a da onda najpre dobijem jak sekret i krwarenje koje i po mesec dana ne staje....Odlazila sam na preglede,radila hormone,pila pilule za kontracepciju...ali se problem uwek wracao...na kraju se uwek nametao zakljuchek da je swe na nerwnoj bazi(zbog ispita,stresowa itd).
Danas sam bila kod ginekologa,jedne nowe doktorke u nashem gradu koja mi je zaista ulila powerenje....uradila mi je pregled i UZ waginalnom sondom....i ewo nalaza:
d.g Mnorhgia prolongata N 91,1 Obs Endometritis
UZ:Uterus u RVF 3,8cm x 4,6cm homogene gradje i glatke teksture.
Endpmetrijum u sekretiornoj fazi vel. 0,6cm
D.o Stromalne gradje 2,9cm x 2,2cm sa vidljivim prednjachecim folikulom 0,8cm x 0,5cm i nekoliko rubnih folikula u samoj stromi.
L.o stromalne gradje 2,1 cm x 1,2cm
Duglasov prostor prazan,
Dala mi je 6 gentamicin inekcija i kapi metil-ergometril... tri dana(1 x po 20 kapi).
Objasnila mi je da imam policistichne jajnike shto mi nikada josh niko nije rekao iako me je puno lekara pregledalo...i pri pregledu je widela da imam zawaljenu matericu(shto me takodje jako plashi,jer ne znam koliko je to ozbiljno),i werowatno neku upalu...pa mi je zbog toga dala inekcije..
Josh mi je rekla da ce mi dati da tri meseca pijem YAZZ tablete...kako bi malo normalizowala ciklus(koji mi je celoga ziwota neuredan),
A kada mi je widela hormonske nalaze,rekla mi je da postoji disbalans ali ne tako ozbiljan i da ce ga owe tablete srediti...
Ja sam htela was owde da pitam koliko je swe owo ozbiljno....Inache sam u braku wec godinu dana i planiram uskoro poraditi i na potomstwu a swe owo me sada jako plashi.....moze li to biti prepreka mojoj ewentualnoj trudnoci u buducnosti....?