MAMOGRAFIJA I RAK

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od peniko »

Ne ne znam tvoje stavove ali si ti prvi potegao ovde politiku i nazvao tudje stavove glupim. Od celog texta o mamografiji zapazio si samo deo o B92...
Pa ja ni u jednom momentu nisam potegao pricu o politici (ustvari, treba samo da kvotiras gde sam to ja spomenuo politiku), a kretenski tekst, koji ocigledno nosi politicku konotaciju i za cilj ima da proziva Verana Matica i B92, prosto nije dostojan medicinskog foruma. Ima puno politickih foruma po kojima se mogu provlaciti takve budalastine, ali ovde im nije mesto. Odnosno, neko mrzi mamografiju, mrzi B92 i sad krece da ih proziva zbog toga sto su kupili mamograf. Evo kako pocinje tekst:"Kada satanistička televizija B92 krene da promoviše neku «humanitarnu akciju», građani Srbije treba da budu veoma oprezni kako ne bi bili namagarčeni i uvučeni u tešku nevolju." Bolesno!!
Cogito ergo doleo....
istinaboli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 11:29 am

eto

Post od istinaboli »

dejane to je upravo ono sta ja pricam!eto i ti kazes jedno zracenje je malo, bezopasnio i sl. a zasto to kazes/jesi utvrdio kolika je stetnost tog "malog" zracenja po organizam?navedi mi primer da je neko povezao uzrok bolesti kod neke osobe sa rendgenskim zracenjem,to se ne prica vec se narodu prodaje prica o genima o stetnosti sunca i sl. a sanja ako hoces dokaze otidji na onkolosku kliniku.ako te to ne ubedi koliko doktori "pomazu' ljudima onda nece nista. peniko lepo si to napisao ali i pogresno a to da nema drugih nuspojava ta informacija je od...da pogodim onih koji koriste taj aparat i koji ga prodaju
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

peniko lepo si to napisao ali i pogresno a to da nema drugih nuspojava ta informacija je od...da pogodim onih koji koriste taj aparat i koji ga prodaju
Ta informacija dolazi od nekoga ko upravo dovrsava svoj master rad na temu akustike (nauka o zvuku, tj. o mehanickom talasu), gde, izmedju ostalog pise i o primeni zvuka u dijagnostici u medicini, gradjevini, ispitivanju materijala, primeni u poljoprivredi, etc.
Cogito ergo doleo....
istinaboli
Novi član
Novi član

Post od istinaboli »

to je lepo ali odakle njemu informacije o primeni ultrazvuka u dijagnostici? da li je licno analizirao efekat uz-a na organizam majke i deteta?
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

Na osnovu poznavanja osobina mehanickog talasa, koji, u zavisnosti od jacine, mogu samo praviti oscilaciju sredine kroz koju prolaze izazivajuci zagrevanje i nista drugo. Mehanicki talas ne moze da izazove leukemiju, u suprotnom bi je verovatno svi imali :lol: Mislim, krajnje je glupo diskvalifikovati ultrazvuk na bazi pausalnih nagadjanja laika. Neko bi morao da sprovede vrlo detaljnu i dugotrajnu studiju da bi se to pokazalo...
Cogito ergo doleo....
kojekude
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 12:02 am

Post od kojekude »

@peniko
Prevashodno bi od tog LDP-sarkazma trebalo po[tedeti ovo mesto.

@istinaboli
Ivona Živković ili ko već održava taj blog je antiglobalista. Ona ima svoj cilj i kod vas ga je postigla. Ali, vrlo je pogrešno da na osnovu pročitanih članaka vi to propagirate ovde i to samo linkujući. Evo i zašto:
1. ti tekstovi su namenjeni da zaintrigiraju i da navedu ljude na razmišljanje i istraživanje (ko ima volje, vremena, razume o čemu se piše itd).
Vama nedostaje taj deo. Kada pročitate gomilu drugih tekstova sa različitim mišljenjima i iskreirate sopstveno, onda je ok da argumentovano postujete. Ovako ste upravo zabacili mamac za paušalno obezvređivanje nekonvencionalnih stavova. Da ne pričam o tome da vi, ja niti cela naša država ne može promeniti te scenarije ako su istiniti.
Doduše, jedino na šta čovek kao pojedinac može uticati u celoj zaveri je briga o sopstvenom zdravlju, otuda npr moje interesovanje za ovaj forum, jer sam daleko od medicinske struke i prakse, pa mi je forum približava.
2. ovo je forum čiji su članovi pretežno lekari i ljudi koji imaju neke zdravstvene tegobe. Svi mi ostali smo delom kibiceri i oni koji žele da iznesu neko nekonvencionalno mišljenje treba to da rade pažljivo i strpljivo, tako da ne remete suštinu foruma. Makar da ste 100% u pravu, postoji korist od foruma i lekara na forumu jer se ljudi često obraćaju da im se izanalizira dijagnoza, dejstvo nekog medikamenta itd Postovi poput Vaših demotivišu lekare da pišu. Ubeđen sam da to nije dobro za forum i mnoge članove.
3. ovaj deo foruma je posebno osetljiv. Ljudi masovno umiru od karcinoma. U ovom delu foruma ići direktno sa pričom kako je sve zavera ili kako su lekari vaki-naki ne ide. Ako postoji samo 1% verovatnoće da grešite, činite veliku nepravdu prema svim diskutantima, od kojih je većini njih očajnički potreban savet, podrška, lepa reč...
Da li ste na osnovu par pročitanih tekstova na antiglobalističkom blogu više od 99% ubeđeni da je kancer izlečiv?
4. samo uravnotežen pristup će možda i na nekim temama doprineti da se razvije zdrava i otvorena diskusija koja bi (po meni na dobrobit svih) doprinela da se sagledaju naučne istine, da se rekapituliraju metode, znanje i iskustvo lekara i iskustva članova-pacijenata. Ja se trudim tako da nastupam jer me interesuju činjenice, praksa, iskustva lekara i pacijenata, nadam se da i Vas to interesuje? Što je više nastupa poput Vaših, bojim se da će nas i lekari i pacijenti više ignorisati.
5. konkretno, što se tiče soje, ovde se može govoriti na njen uticaj na zdravlje ljudi. U knjigama iz kojih je Ivona vukla citate i zaključke za mnoge svoje opservacije, mišljenja su podeljena! Uopšte, za mnoge nekonvencionalne metode možete naći potpuno različita gledišta iako nijednom nedostaje logičnost (npr proguglajte malo stavove oko mleka). Zato oprez sa brzim iznošenjem konačnih stavova.

P.S: moram promeniti potpis :roll:
“Čvrsto sam uveren da kad bi ukupno medicinsko znanje koje se danas primenjuje mogli baciti na dno mora, to bi bilo u korist čovečanstva i na štetu riba.“ - Oliver Wendell Holmes
"Virusi ne postoje" - kojekude
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

@peniko
Prevashodno bi od tog LDP-sarkazma trebalo po[tedeti ovo mesto.
Evo, pojavio se jos jedan zagadjivac sto tripuje da je neki mirotvorac ili pametnjakovic, kojekude, sta vec... Fuj.
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

Kojekude,bravo,potpisujem sve a ovo isticem:

3. ovaj deo foruma je posebno osetljiv. Ljudi masovno umiru od karcinoma. U ovom delu foruma ići direktno sa pričom kako je sve zavera ili kako su lekari vaki-naki ne ide. Ako postoji samo 1% verovatnoće da grešite, činite veliku nepravdu prema svim diskutantima, od kojih je većini njih očajnički potreban savet, podrška, lepa reč...
Da li ste na osnovu par pročitanih tekstova na antiglobalističkom blogu više od 99% ubeđeni da je kancer izlečiv?
istinaboli
Novi član
Novi član

Post od istinaboli »

Mislim, krajnje je glupo diskvalifikovati ultrazvuk na bazi pausalnih nagadjanja laika. Neko bi morao da sprovede vrlo detaljnu i dugotrajnu studiju da bi se to pokazalo...[/quote] peniko za ovo sto si rekao potpuno si u pravu!pa zato to reci i svom prijatelju jer da je sproveo takvu studiju drugacije bi mislio. ///////"Makar da ste 100% u pravu, postoji korist od foruma i lekara na forumu jer se ljudi često obraćaju da im se izanalizira dijagnoza, dejstvo nekog medikamenta itd Postovi poput Vaših demotivišu lekare da pišu. Ubeđen sam da to nije dobro za forum i mnoge članove" kojekude znaci da sam i 100 % u pravu ne treba da se pise o tome?!pa ko treba da pise o tome?ti ocekujes od ljudi koji zive od hemoterapije i ostalog mucenja ljudi da priznaju sta rade?! oni koji imaju savesti i koji su to i shvatili su sikanirani i proglaseni sarlatanima od strane zvanicne medicine. a sto se tice" ovaj deo foruma je posebno osetljiv. Ljudi masovno umiru od karcinoma. U ovom delu foruma ići direktno sa pričom kako je sve zavera ili kako su lekari vaki-naki ne ide. Ako postoji samo 1% verovatnoće da grešite, činite veliku nepravdu prema svim diskutantima, od kojih je većini njih očajnički potreban savet, podrška, lepa reč.." NE,njima je ocajnicki potrebno zdravlje!a savet od ljudi kojima i nije u interesu njihovo zdravlje i nece dobiti,barem ne koristan.
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

peniko za ovo sto si rekao potpuno si u pravu!pa zato to reci i svom prijatelju jer da je sproveo takvu studiju drugacije bi mislio.
boze sacuvaj. to sto ti istices je cisto nagadjanje u koje si ti, iz nekog razloga, uveren. Ja hocu da kazem da ako neko vec neko tvrdi da ultrazvuk izaziva leukemiju, to mora i da dokaze. Do sada su sva istrazivanja dokazala suprotno, teorija govori suprotno, sve sto se ikada desilo, a vezano je za neinvazivni ultrazvuk, pokazalo je da je ultrazvuk apsolutno bezopasan. Kao neko ko o svojstvima zvuka u nekoj supstanci i samom zvuku zna veoma mnogo, tvrdim da je bezopasan u dijagnostickoj primeni i spreman sam da svim svojim akademskim znanjem to i garantujem. Ah, da, ne radi se o prijatelju, vec o meni.
Cogito ergo doleo....
istinaboli
Novi član
Novi član

Post od istinaboli »

ti si peniko svoje akademsko znaje vec pokazao svojim odgovorima koji su na nivou deteta iz prvog osnovne
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

???? Kada???? Koji odgovor konkretno??? Dosta pausalnih stvari... Primetio sam da uvek kada si bez argumenta, prozivas ljude, a ne njihove stavove i tvrdnje... To najvise govori o tvojim.
Cogito ergo doleo....
Odgovori