please, help

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
mirjanasko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 30, 2007 1:38 pm

please, help

Post od mirjanasko »

Postovani, u sredu treba da idem na laporaskopiju u cilju pregleda prohodnosti jajovoda. E sad' posto sam imala neke bakterije, i dobila terapiju za istu..zanima me da li treba da ponovim briseve...pitala bih ja mog doktora ali je na odmoru do ponedeljka, a ja bih da budem spremna. Posto ne znam da procitam nalaz, nekako cu ga nakaciti na ovu poruku, a bakterije (ili sta vec) sam tretirala macmiror vaginaletama.
[img][img]http://img151.imageshack.us/img151/9949/rezultatm.th.jpg[/img][/img]
Papa II, Analiza cervikalnog brisa:
Streptococcus AGALACTIAE (MALI BROJ) cista kultura
CANDIDA spp. NIJE IZOLOVANA

E sada ono iz "kako postaviti pitanje..."
-godina imam 33, profesija-profesor, trudnocu imala jednu prekinutu u 7 nedelji pre deset godina(abortus)...od tada nista
-endometriozu tretirala sa 6 implantata ZOLADEX-a, pre dve godine. Postojanje iste, utvrdjeno na laporaskopskom pregledu posle pucanja ciste ciji je sadrzaj bio krvav
-sada povisena vrednost FSH. U aprilu vrednost treceg dana 19.7, u maju 16,2. Ovog meseca pocela da pijem trisequence
-alergicna samo na histamin...tako pise, dr. kaze da to nije nista..pa sad'-Vi cete znati
-prelezala hepatitis A kao dete, malokrvna...ne znam vrstu anemije, nikada me nisu slali na dalja ispitivanja
-muz radio spermogram, nalazi odlicni
-sedam godina u braku...poslednje 3 pokusavam da zatrudnim
Nadam se da sam napisala sve sto treba da se napise
Hvala
Jelena88
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Avg 14, 2008 2:51 pm

Post od Jelena88 »

Poshtovanje.

Ne mogu Vam pomoci ne znam kako jer nisam niti struchna niti sam imala iskustva sa bakterijskim infekcijama (srecom!), ali mislim da sam nalaz uspela da prochitam :)

Na njemu pishe: Epitelne celije, sluz, G+ bacili (za to nisam potpuno sigurna), G+ koke i Bacillus Doderlein. Prisutni retki PMNL (polimorfonuklearni leukociti).

Ono shto ja znam je da su PMNL vrsta leukocita koja se bori protiv infekcija, shto chini i Dederlajnov bacil, koji je vrsta laktobacila. Oni spadaju u normalnu vaginalnu floru.

Nadam se da ce Vam se uskoro javiti neko struchniji i protumachiti ostatak nalaza, te da cete vrlo skoro ostvariti i tako zheljenu trudnocu.

Sve najbolje.
pieta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 01, 2005 12:33 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od pieta »

Ja sam radila laparoskopiju i doktor mi nije trazio nikakve briseve.Posle postupka bez antibiotika,sve je proslo super.
mirjanasko
Novi član
Novi član

Post od mirjanasko »

pieta napisao:Ja sam radila laparoskopiju i doktor mi nije trazio nikakve briseve.Posle postupka bez antibiotika,sve je proslo super.
Da, ni meni mnisu prvi put trazili briseve...valjda zavisi od toga sta rade. U svakom slucaju, hvala na odgovoru
mirjanasko
Novi član
Novi član

Post od mirjanasko »

Jelena88 napisao:Poshtovanje.

Ne mogu Vam pomoci ne znam kako jer nisam niti struchna niti sam imala iskustva sa bakterijskim infekcijama (srecom!), ali mislim da sam nalaz uspela da prochitam :)

Na njemu pishe: Epitelne celije, sluz, G+ bacili (za to nisam potpuno sigurna), G+ koke i Bacillus Doderlein. Prisutni retki PMNL (polimorfonuklearni leukociti).

Ono shto ja znam je da su PMNL vrsta leukocita koja se bori protiv infekcija, shto chini i Dederlajnov bacil, koji je vrsta laktobacila. Oni spadaju u normalnu vaginalnu floru.

Nadam se da ce Vam se uskoro javiti neko struchniji i protumachiti ostatak nalaza, te da cete vrlo skoro ostvariti i tako zheljenu trudnocu.

Sve najbolje.
joooj, kakve g koke i g bacili? Nemam valjda gono koke?
Jelena88
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Avg 14, 2008 2:51 pm

Post od Jelena88 »

Ne, to su gram pozitivne koke, a nemojte me uzeti za sigurno da pishe gram pozitivni bacili, jako je losh rukopis.

Koliko sam ja skontala, te dve vrste bakterija se dovode u vezu upravo sa dijagnozom koja Vam je postavljena i koju ste tretirali, tako da bi sad, po zavrshetku terapije, trebalo da je sve OK :)

Zaista se nadam da ce Vam se uskoro javiti neko ko zna mnogo vishe o svemu tome od mene, stvarno ne volim da pricham o nechemu o chemu ne znam dovoljno, te da nagadjam, posebno kad se radi o zdravlju.
mirjanasko
Novi član
Novi član

Post od mirjanasko »

OK hvala :-)
Odgovori