Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.
Da ne ispadne da ga reklamiram, ali meni izgkeda pomaze, ali naravno, mora da se drzi i dijeta - ishrana koja odgovara stanju, kao i dosta, dosta kretanja - sporta. Inace od brabonjaste stolice i nadimanja, zaista pravi bolju stolicu i imam manje gasova, nesto se bolje vari, ali naravno da nije kao rukom odneseno, mora dosta da se vodi racuna o hrani i o nacinu zivota.
Italijanski lek na foru probiotika. Malo je skuplji, kosta oko 600 din deset kapsula. Pije se po jedna na dan. Ja sam cula da je nekim ljudima pomogao pa sam ga zato uzela.
Pa... Treba da pratis sta ti odgovara, meni odgovara bareno povrce, musli digestive (ja ga pijem u vrucoj vodi, posto mi ne odgovaraju ni mleko ni jogurt), lake supe. Dakle, sto "pasiranija - meksa" hrana... Ja imam problem posto imam upalu zeludca, pa moram da vodim racuna i o tome, jedem cesce a manje obroke, posto sporo varim i setnja i plivanje dosta pomazu jer ubrzavaju varenje. Kada se bas nadujem, koristim gasvan tablete...
1. Ne sme se jesti ni piti 3 sata pre spavanja
2. Izbegavati obilne obroke i leganja odmah posle jela
3. Ne jesti przeno,pohovano i masno
4. Izbegavati kafu,caj,cokoladu,slatkise,mentu i GAZIRANA PICA
5. Izbegavati bela i vruca testa (lisnata testa,pite i burek)
6. Izbegavati kiselo (djus,kiselo voce,paradajz sos,kechap)
7. Izbegavati mleko (jogurt moze)
8. Izbegavati svu drugu hranu i pica sa kofeinom
9. Izbegavati alkohol narocito uvece
10. Izbegavati drugu hranu koja Vam stvara probleme
11. Podici uzglavlje kreveta
12. Izbegavati usku odecu i tesne kajseve
13. Izbegavati duvan
14. Redovne setnje