Nadimanje, gasovi...

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Melpomena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 7:29 pm

Nadimanje, gasovi...

Post od Melpomena »

Znam da ima puno ovakvih tema ali bi mi stvarno pomogao neki savet.
Imam velike probleme sa nadimanjem i gasovima. To traje vise od pola godine, nekoliko dana mi bude dobro i onda sve ispocetka. Ujutru je sve ok ali vec oko 3, 4 popodne pocinje da mi se naduvava stomak i pocinju gasovi koje skoro neprestano ispustam. S obzirom da sam cesto primorana da se suzdrzavam, kada sam u drustvu, stomak mi se nenormalno naduje i pocinje da boli. Cesto imam i zatvor.

Inace, imam 19 godina. Ovi simptomi su mi poceli u avgustu prosle godine. Mozda je povezano sa stresom, tada sam spremala prijemni za fakultet i bila pod konstantnim stresom. Probala sam sve i svasta, kim posle jela, espumisan... i, nekad se sve smiri ali posle nekoliko dana opet pocinje. Doktorka mi je pre neki dan dala da uradim krvnu sliku i test na parazite, kaze da isprobamo jos to jer ako odem kod specijaliste bicu 3 meseca izlozena mucenju svim mogucim analizama.
Jos jedan uzrok koji bi mozda mogao da bude je sto sam pre neke dve godine imala ceste upale besike i popila sam kutije i kutije antibiotika pa mi se mozda poremetila crevna flora?
Molila bih za neki savet jer me ovo mnogo opterecuje i nervira.
Melpomena
Novi član
Novi član

Post od Melpomena »

Jel moguce da je u pitanju kandida?
Korisnikov avatar
Bisenija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 28, 2009 7:32 pm

Post od Bisenija »

To bi mogli biti i simptomi kandide. Ne mora da znaci, ali obzirom da kazes da si koristila antibiotike - oni su mogli da izazovu kandidu.
Drugo sto bi moglo biti je da ti ne prija neka vrsta hrane koju jedes.

Uradi analizu na kandidu i analizu na helico bakterije (ako ne gresim, ove bakterije izazivaju nadutost i bol u stomaku).
Nadam se da ce me neko ispraviti ako gresim.
Pedja Jo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 02, 2009 7:25 pm

Oko kandide

Post od Pedja Jo »

Kako se radi test na kandidu? Iz krvi? I ja imam gasove i bol u debelom crevu.
Melpomena
Novi član
Novi član

Post od Melpomena »

Upravo sam i ja to htela da pitam, kako se radi test na kandidu? Inace, vadila sam krv i sve mi je savrseno osim monocita kojih ima 11,8% a normalno je od 4 do 10 %
Korisnikov avatar
Bisenija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 28, 2009 7:32 pm

Post od Bisenija »

Testira se na osnovu brisa.
Vrlo kratko traje, a rezultati budu za par dana.
Koliko ja znam, ne moze se odrediti analizom krvi ili se uglavom tako ne radi jer je uzimanje brisa jednostavnije i lako se odredi prisustvo kandide.
kzoja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 8:15 am

Post od kzoja »

Kandida se dijagnostikuje pregledom stolice, i to 3 dana za redom.
Pozdrav
Melpomena
Novi član
Novi član

Post od Melpomena »

Kad sam trazila doktorki da uradim test na kandidu, rekla je da sumnja da je to, da je kandida retka i da je ona sretala samo kod novorodjencadi.
????
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

TO ti je klasican biser glupih lekar. Cak ni iskustvo nemaju. Procenat ljudi sa prekomernom kolicinom Candida Species je prilicno visko, sasvim sigurno svaki 10 ima abnormalno visoku koncentraciju. Svako je zapravo ima, ali u kontrolisanoj kolicini. Nemoj se prepustiti sudovima lekara. Uci sama pa trazi ono sto mislis da je problem, oni su obicne slepcuge i moras ih uvek kontrolisati, nazalost!
Melpomena napisao:Kad sam trazila doktorki da uradim test na kandidu, rekla je da sumnja da je to, da je kandida retka i da je ona sretala samo kod novorodjencadi.
????
Melpomena
Novi član
Novi član

Post od Melpomena »

uradila sam test na parazite, na lambliju, na kandidu i sve je u redu... a meni je i dalje isto :/ nadustos, gasovi... ne znam sta da radim vise :/
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

Kako se hranis?
Melpomena
Novi član
Novi član

Post od Melpomena »

voce, povrce obavezno svaki dan, cesto corbice, jogurt, obavezno suve sljive i jabuka, za rucak uvek meso i jelo tipa krompirici, pasulj, kupus, sarma, pecurke, pirinac...
Dansa sam uzela flobion, valjda ce to da mi pomogne
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Gosovi se stvaraju od nesvarene hrane koliko sam ja uspeo da razumem,tako da je moguce da ti uzimas nesto sto ti ne prija..
Melpomena
Novi član
Novi član

Post od Melpomena »

pokusavala sam da izbacim beli hleb, pa mleko, pa kupus i mahunarke ali nista nije pomoglo. kako da otkrijem sta mi smeta?
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Mozda PH metrija..
Odgovori