ZALEDJIVANJE RANICE NA GRLICU???

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Breza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 8:29 pm

Post od Breza »

Mene nije to bolelo, samo posle imas jedno nedelju dana cudan osecaj u donjem stomaku. Ja posle toga nisam radila dva dana. Receno mi je da se ne kupam odmah i da ne smem da imam seksualne odnose mesec dana nakon intervencije.
Babyboom
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 27, 2008 11:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Babyboom »

Ranicu na grlicu sredite laserski i ne razmisljajte...
Ja sam to uradila pre par godina i uvek posle toga grlic mi je bio super...
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

ja sam pre par godine uradila zaledjivanje ranice ( prethodno biopsiju jer sam imala III grupu Papa),sama biopsija mora da ukaze na metod primene jer je jako bitno o kojim celijskim promenama je rec.

Elem, postupak je potpuno bezbolan,ali je oporavak malo nezgodan,jer narednih mesec dana grlic se cisti (odnosno moras da nosis uloske jer izlazi nekakav zuckasti sekret) tako da sto se tice suncanja i kupanja, mislim da to otpada, i od seksa nista tih mesec dana do kontrole.

Mogu da kazem da od tada uvek imam I grupu papa, odnosno da se grlic potpuno regenerise i bude kao nov.

Svakako glasam za krio a ne spaljivanje.
Korisnikov avatar
Ah
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 9:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

trebam informacije

Post od Ah »

Treba da uradim EKT grlica materice. Doktorica mi je rekla da to nista ne boli. Jedini neprijatni deo je taj kad se stavlja ta "spravica" za otvaranje vagine (koja se stavlja kod svakog pregleda). Kasnije kad je zakazivala termin, obracajuci se sestri, je rekla "u 16.30h u lokalnoj anesteziji".
Moje pitanje je, kako to da nista ne boli, a mora anestezija? Jel ona to mene lagala?

Ista doktorka mi je radila biopsiju. Rekla mi je da sam bila nemoguca, da sam se bacakala po onom stolu iako sam bila pod totalnom anestezijom. Dakle, moj prag bola je jako nizak, te nisam sigurna da li ce me ovo jako boleti.

I da, koliko dugo traje EKT ranice od 1,5cm?

Hvala unapred na odgovima. :)
Odgovori