ZALEDJIVANJE RANICE NA GRLICU???

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

viktorijans
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 28, 2008 3:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

ZALEDJIVANJE RANICE NA GRLICU???

Post od viktorijans »

MOLIM VAS DA MI NEKO ODGOVORI KO IMA ISKUSTVO,O ZALEDJIVANJU I SPALJIVANJU RANICE NA GRLICU?KOLIKO TRAJE OPORAVAK?DA LI JE BOLNO?HVALA
elena78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 04, 2008 11:13 pm

Post od elena78 »

Ja sam radila spaljivanje ranice,ne boj se,ne boli i radi se pod lokalnom anestezijom.Oporavak je brz.Ja nisam isla na posao 2 dana,posle je bilo sve ok.

Ne brini,nije strasno.

pozz
mdkjknezevic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 31, 2008 5:56 pm

Post od mdkjknezevic »

e vidis, ja sam radila spaljivanje ranice na grlicu u narodnom frontu, medjutim, meni su prvo uradili biopsiju, pa odmah potom spaljivanje, bez anestezije, ni slucajno na to da pristanes. ne znam da li me je strahovito bolelo jer je prvo uradjena biopsija ili zato sto je radjeno bez lokalne anestezije, jedino znam da me front vise nece videti za isti problem. doradu ranice, tj. ponovno spaljivanje posle 2 meseca, jer naravno nisu odradili kako treba, radila sam privatno i to bez lokalne anestezije sa dobrim novim aparatom koji se koristi za to. i nista osetila nisam. cula sam tek kasnije da sam trebala sama da trazim anesteziju i da platim, sto ja nisam znala, nisam se dovoljno raspitala i zato prosla u frontu ko bos po trnju.sad je sve ok ranice vise nema.
Korisnikov avatar
dadab
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 18, 2008 10:50 pm

Post od dadab »

Ovako , meni je takodje radjena biopsija pa spaljivanje i to sve pod lokalnom anestezijom . Biopsiju nisam ni osetila ali je zato spaljivanje bilo jako bolno.Medjutim ne traje dugo tako da ako treba to da uradite ne oklevaj te vec to resite sto pre jer ipak je vase zdravlje na prvom mestu.Za zaledjivanje sam cula da uopste ne boli.
Vi vrijedite onoliko-koliko ste drugima potrebni!
tikky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 02, 2008 8:43 pm

Post od tikky »

Meni je radjen EKT grlica materice i to u totalnoj anesteziji, nako budjenja malo samo neki cudan osecaj, svaka menstruacija me je vise bolela. A cula sma da zaledjivanje je jos manje invazivna metoda....
Breza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 8:29 pm

Post od Breza »

Radila sam to i ranica mi se vratila posle nekoliko meseci.
Da sam znala da ce tako da bude ne bih nikada ni otisla. Da ne pricam o tome da sam tretman platila 250 evra pre dve godine.
Na kraju mi je ranica zarasla kada sam pila "megamin".
Lekar mi je rekao da sam ranicu dobila od kontraceptivnih pilula, koje sam pila u prethodne tri godine. Ne znam da li je to tacno, ali ja odsad uvek probleme probam da resim prirodnim preparatima.
Korisnikov avatar
dadab
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 18, 2008 10:50 pm

Post od dadab »

Da, ja sam spaljivanje radila u maju ove godine . Pre mesec dana sam otisla da ponovim papa nalaz da bi mi doktor rekao da ja i dalje imam ranicu tako da se stvarno pitam cemu sve ono sto sam uradila predhodno.
Uzas !
Vi vrijedite onoliko-koliko ste drugima potrebni!
emili
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:15 pm

Post od emili »

I ja sam 96god radila zaledjivanje ranice,koje uopste nije bolelo.Za sada je sve u redu i nisam imala nikakvih problema,s obzirom da jednom godisnje idem na konpletan ginekoloski pregled. :D
Korisnikov avatar
Ah
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 9:58 pm

Post od Ah »

Recite mi da li boli ta biopsija grlica materice?
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

Prag bola je razlicit i sve je to individualno.
Privatnici biopsiju uvek rade uz anesteziju. Savetujem ti, gde god to radila, da trazis anesteziju.
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Za Brezu,
Koliko dugo si pila megamin,i gde ima da se kupi?
Korisnikov avatar
skoljka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 19, 2008 2:20 pm

Post od skoljka »

Koliko sam primetila iskustva su razlicita. Mene ni biopsija ni spaljivanje ranice nije bolelo, a radila sam bez anestezije. Izgleda da zavisi od osobe i od doktora, da li je pazljiv ili ne.
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm

Post od veki30 »

ja sam radila krio metodu gotovo za 5 minuta i ranica je zarasla, nikakvih problema nisam imala
double trouble is my life
Kameleon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 22, 2008 6:50 pm

Post od Kameleon »

Zbog mozaika na grlicu, moj doktor mi je rekao da moram da uradim krioterapiju. Doktor je trenutno ne dostupan, pa zato molim za odgovor ovim putem ako neko ima iskustva. Intersuje me "oporavak" nakon krioterapije, tj. posto idem na godisnji odmor par dana nakon krioterapije, da li je kupanje i suncanje zabranjeno, i isto tako seksualni odnos.

Hvala unaprijed.
Breza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 8:29 pm

Post od Breza »

Gloria,
pila sam BIOFARM-ov "Megamin", osim toga sam pila i kapsule "Imunarc". To je dosta skupo. Odnosno MEGAMIN je oko 25 evra. Teglica traje oko nedelju dana ili malo duze. Prodaje se u BIOFARM-u na N. BGD ili u Rakovici.
Mozes da probas i caj koji ima da se kupi u apoteci JOsif Pancic, a koji je na bazi nevena. Zove se "Kalendule", sto znaci neven.
Odgovori