tahikardija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
aj
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 08, 2008 5:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

tahikardija

Post od aj »

imam ponekad povisen puls. treniram biciklizam i recimo kad vozim na ravnom mi je oko 175,180-dok je ostalima znatno nizi, na brdu oko 185, a ponekad par sekundi 208 pa se spusti na 185. tokom treninga mi je prosecan puls 170, a prosecan maksimalni 191. meni je recimo i na spustu dok se odmaram 165 tako da mislim da nije toliko povezan sa kondicijom, ljudi koji su u losijoj kondiciji od mene imaju manji puls. u mirovanju mi je puls oko 80. nosila sam holter, sve je u redu,registrovana je jedna VES i mali broj pojedinacnih SVES. Promena atrijalnog vodica, u naporu registrovana sinusna tahikardija. Dr kaze da je sve u redu i da mogu da se aktivno bavim sportom. Na ekg-u izmenjen atrijalni vodic. Uz srca-chorda aberans, nalaz u fizioloskim granicama. Pored tog povecanog pulsa za vreme treninga, ponekad imam kao napad panike, tek tako mi se uznemiri organizam. Takodje mi cesto drhte ruke, a narocito posle kafe, pa sam je izbacila jer mi se organizam uznemiri posle kafe,a i od tada mi se ruke manje tresu. Ne znam da li je u pitanju hipertireoza, kilaza mi je uvek ista godinama,nisam razdrazljiva,nemam simptome za pojacan rad stitne zlezde. Da li trebam da prekontrolisem jos nesto?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

da li je u pitanju hipertiroza, moze se znati samo ako se laboratorijski ispita osovina stitaste zlezde (TSH, T3, T4).
s obzirom da ste spomenuli anksioznost, ako su i hormoni stitaste zlezde u granicama normale, nemojte vise gubiti vreme sa internistima (raznih grana) - stvar je psiholoske prirode
aj
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

tahikardija

Post od aj »

nalaz sitne zlezde je u redu T4 102, FT4 16,1. Povisena ALFA AMILAZA 79 i AST 45. Niske vrednosti gvozdja-6.
jjj
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Tahikardija moze da se javi usled anemije (ako postoji sideropenijska anemija zbog nedostatka gvozdja).
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
aj
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

tahikardija

Post od aj »

hvala na odgovoru. svi su mi rekli da trebam da proverim jer se samo meni pri voznji cudno ponasa puls. a sto se anemije tice u srednjoj skoli sam bila anemicna a sa gvozdjem sam uvek deficitarna. hvala.
jjj
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

kako mislite pri voznji?
aj
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od aj »

pri treniranju, treniram biciklizam.
jjj
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

da li ste imali trening toga dana kada je nosen holter?
aj
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od aj »

da, doktor mi je rekao da nosim holter i treniram. sve je bilo u redu.
jjj
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

onda bi trebalo obratiti paznju na energetski unos, moda upadate u hipoglikemiju u toku treninga? posavetujte se oko ishrane sa nutricionistom
aj
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od aj »

hvala puno na odgovoru, izbacila sam slatko, mislim na proste secere,iz ishrane, mozda je to u pitanju.
jjj
Odgovori