hemoglobin HA1C
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
hemoglobin HA1C
moja cerka je dobila dijabetis pre 2,5 godine , tada jojn je utvrdjen HA1C 9,2 . Pre6 meseci joj je vreenost bila 7,8. Ima 5 godina i trenutno je samo na jutarnjoj dozi insulatarda 11 jedinica . Da li je neko u toj dobi bio saboljim vrednostima i na kojoj je terapiji
To je malo previsok Hba1c, probajte da sidjete na barem ispod 7. Previsok Hba1c znaci da je secer 6 nedelja prije nalaza bio u prosjeku visok ili da je isao gore dole, sto moze da ima posljedice kasnije u zivotu.
Mjerite joj secer 5-6 puta dnevno 2-3 dana za redom i vidjecete koje doze treba korigovati i koliko.
Mjerite joj secer 5-6 puta dnevno 2-3 dana za redom i vidjecete koje doze treba korigovati i koliko.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nasa devojcica ima 7,5 godina i dobila je diabetes pre 1,5 godinu. Nase vrednosti HbA1c nisu prelazile 7% (6.6, 6.9,6.8, 7.0), a takodje je na samo jutarnjoj dozi Mixtard10 (poceli smo sa 4 jedinica, a sada smo na 14). Ponekad, ako vrednosti pre rucka ili vecere prelaze 8-9, korigujemo sa 1-2 jedinice Novo Rapida. Nama je doktor rekao da kada vrednosti HbA1C budu presle 7,5% trebalo bi preci na davanje insulina vise puta dnevno.
Pa inzulin bi i trebao da se prima vise puta dnevno (5-6) jer ni zdrava osoba ne dobija svoju dnevnu potrebu na dva puta vec raspodijeljeno.
Sada ja razumijem da je to malo teze sa malim djetetom sto je vjerovatno i razlog da ste na takvom tretmanu na kakvom jeste.
Elem, ja bih se posavjetovao sa doktorom oko rezultata, jer kao sto rekoh, dugotrajno lezati na 7 ili vise nije bas idealno, a cisto sumnjam da su vece korekcije potrebne da bi se to spustilo na neku normalu.
Sada ja razumijem da je to malo teze sa malim djetetom sto je vjerovatno i razlog da ste na takvom tretmanu na kakvom jeste.
Elem, ja bih se posavjetovao sa doktorom oko rezultata, jer kao sto rekoh, dugotrajno lezati na 7 ili vise nije bas idealno, a cisto sumnjam da su vece korekcije potrebne da bi se to spustilo na neku normalu.
Mislim da granica za "dobro" tj prihvatljivo lezi negdje izmedju 6-7.ljica napisao:meni je poslednji put hba1c bio 6,9 a pre toga 6,8. doktorka mi je rekla da su to odlicni rezultati ali sam iz vase price shvatila da i nisu tako dobri. Da li je do 6 dobar rezultat? inace bolest imam oko godinu dana
Normalno, najbolje je da lezi izmedju blize 5, sto ces dostici jer si jos uvijek friska sto se bolesti tice. Potreban joj je jedan period da se stabilizuje.