Molim Vas za informaciju vezano za operaciju trostrukog bajpasa koja ocekuje moju majku u kbc "Dedinje", najverovatnije do kraja meseca (na listi cekanja je 1,5 godinu, a termin prijema na listi je krajem meseca mada nam jos nista nisu javili). Da li se obzirom na dug period cekanja ponovo radi koronarografija? Koliko se ukupno ostaje u bolnici? Koliko se posle operacije ostaje u intenzivnoj nezi i kada pacijent prvi put moze da primi posetu? Koliko je nakon otpustanja iz bolnice pacijent obavezan da lezi i kako izgleda period oporavka po dolasku kuci? Sve ovo pitam jer sam zaposlena, a tata je takodje bolestan, pa mi je potrebno da se sto bolje organizujem za period nakon otpustanja iz bolnice.
Unapred se zahvaljujem na odgovorima.
trostruki bajpas
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Vecina stvari o kijima se raspitujete su individualne, odnosno zavise od pacijenta do pacijenta. Pacijent ne mora da lezi posle otpusta, ali ne sme da radi ni da se fizicki napreze. Trebace vam za vodjeje majke na previjanja, skidanje savova i kontrole bar nekoliko sedmica. Ne znam kako je moguce da majka ceka godinu ipo dana, nju je neko zaboravio na listi, niko sad ne ceka toliko. Da li je potrebna nova koronarografija - zaista odlicno pitanje, ali odgovor zavisi od toga koliko su bile granicne okluzije koje su pre godinu ipo dana evaluirane kao one koje ne moraju da se premoste...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
liste cekanja
Ceka se dugo, obzirom da pacijenti kojima je koronarografija radjena tokom novembra 2007, stizu na red za operaciju tokom aprila i maja 2009., naravno ukoliko nisu hitni slucajevi. Ovo vazi za KBC "Dedinje" i moze se videti na sajtu RZZO (liste su azurirane 1.04.2009.). Pozdrav.
informacija
Hvala na odgovoru dr ivice. Mami je javljen termin prijema, nadam se da ce operacija i oporavak proci u redu...