Dobronamerni saveti

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Kathy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 1:00 pm

Post od Kathy »

Jos jednom: deci koja doje dovoljno je majcino mleko do 6. meseca. Ostale slucajeve (deca na adaptiranom i deca na kravljem mleku) komentarise pedijatar.
Zumance se daje postepeno, najpre 1/16, pa 1/8, pa 1/4, 1/2 i 1/1. Zumance je jak alergen, ne treba ga davati u kombinaciji sa namirnicama na koje se dete nije dovoljno naviklo.
dimedej
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 10:05 am

Post od dimedej »

Moram sa vama da podelim ovaj savet. Danas smo bili u savetovalistu i razgovaram ja sa sestricom o prvim cipelicama, posto planiramo da ih kupimo i ona meni kaze ovim recima: "Ne treba da mu kupis Ciciban, cak ne treba da bude anatomski djon, samo bacas pare,kupi mu kod Kineza i te su dobre, veeeruujjj mi" Ja sam je samo pogledala sa :o ocima i pogledala u muza koji je izgledao prestravljeno. Sta kazete? Zatim, pita me o ishrani i ja joj nabrojim otprilike sta jede, a ona kaze da mu slooobodno dam sve sto mi jedemo. Ja pitam: "Kobasicu, pasulj, sunke???" Kaze "Da da da, slobodno"
Eeeee, sad sam se raspisala, ali prosto ne verujem sta sam cula od zene.
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Nemam jos uvek decu, ali kad sve ovo slusam, najezim se... Mogu da poverujem u primitivizam ljudi koji nemaju veze sa medicinom, pa lupe tu i tamo po nesto, al kad cujem koje kakve med.sestre da dele"savete", e to bi tukla do krvi! Pa, sta njoj znaci dal ce te se vi potrositi na Ciciban ili ne? Nije iz njenog dzepa, jos cu da pomislim 'em sto nemaju pojma o svom poslu, 'em kao da namerno dele lose savete? Human posao, ma vazi...
dejan27
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 12:56 pm

Post od dejan27 »

Moram Vam reci ja sam sve to oterala u tri pm i rekla doks sam savete trazila svi ste mi bili nesto cutljivi a sada kad sam ja odredila kako cu da hranim malog svi se javljate sa pametnim i mudrim savetima.

Uzas jos uvek mi znaju stati na zicu sa nekim dobronamernim savetom sta da jede ali ja to vise nefermam.

Pozdrav
Odgovori