Jos jednom: deci koja doje dovoljno je majcino mleko do 6. meseca. Ostale slucajeve (deca na adaptiranom i deca na kravljem mleku) komentarise pedijatar.
Zumance se daje postepeno, najpre 1/16, pa 1/8, pa 1/4, 1/2 i 1/1. Zumance je jak alergen, ne treba ga davati u kombinaciji sa namirnicama na koje se dete nije dovoljno naviklo.
Dobronamerni saveti
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Moram sa vama da podelim ovaj savet. Danas smo bili u savetovalistu i razgovaram ja sa sestricom o prvim cipelicama, posto planiramo da ih kupimo i ona meni kaze ovim recima: "Ne treba da mu kupis Ciciban, cak ne treba da bude anatomski djon, samo bacas pare,kupi mu kod Kineza i te su dobre, veeeruujjj mi" Ja sam je samo pogledala sa
ocima i pogledala u muza koji je izgledao prestravljeno. Sta kazete? Zatim, pita me o ishrani i ja joj nabrojim otprilike sta jede, a ona kaze da mu slooobodno dam sve sto mi jedemo. Ja pitam: "Kobasicu, pasulj, sunke???" Kaze "Da da da, slobodno"
Eeeee, sad sam se raspisala, ali prosto ne verujem sta sam cula od zene.

Eeeee, sad sam se raspisala, ali prosto ne verujem sta sam cula od zene.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nemam jos uvek decu, ali kad sve ovo slusam, najezim se... Mogu da poverujem u primitivizam ljudi koji nemaju veze sa medicinom, pa lupe tu i tamo po nesto, al kad cujem koje kakve med.sestre da dele"savete", e to bi tukla do krvi! Pa, sta njoj znaci dal ce te se vi potrositi na Ciciban ili ne? Nije iz njenog dzepa, jos cu da pomislim 'em sto nemaju pojma o svom poslu, 'em kao da namerno dele lose savete? Human posao, ma vazi...
Moram Vam reci ja sam sve to oterala u tri pm i rekla doks sam savete trazila svi ste mi bili nesto cutljivi a sada kad sam ja odredila kako cu da hranim malog svi se javljate sa pametnim i mudrim savetima.
Uzas jos uvek mi znaju stati na zicu sa nekim dobronamernim savetom sta da jede ali ja to vise nefermam.
Pozdrav
Uzas jos uvek mi znaju stati na zicu sa nekim dobronamernim savetom sta da jede ali ja to vise nefermam.
Pozdrav