Dobronamerni saveti

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

dejan27
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 12:56 pm

Dobronamerni saveti

Post od dejan27 »

Jer vas je ikad iko savetovao?

NEmoj te se zbuniti mislim znate ono komsijski tipa e draga moja nemoj cesto dizati bebu navice se na ruke a posle dva minuta te pita mozem podici bebu i nosa je pola sata. I onda se zapitas ko tu koga ... nazalost moj jezik je dosta kratak pa sam jednom pitala posto su mi dali dobar savet a kako da resim problem na sta su mi sampo slegli ramena :-? .

Jeste i vi imali slicne savete ili slucajeve?
dimedej
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 10:05 am

Post od dimedej »

O daaaa, takvi postupci i saveti su redovni. Ima cak i onog tipa "Ja cu je sad iznosati, pa ce se zasititi i ti posle neces morati" :-? A interesantno je da kad je beba placljiva iz nekog razloga, da se ti "nosaci" bas ne prihvataju.
Na kazem da ne treba nositi bebu, ali ako hoce da miruje, zasto je uzimati u ruke. Nekima je valjda lakse da nosaju bebu, nego da joj pricaju i zabavljaju je. Ne zameram im, ali posle ja, tj. moja ledja nadrljaju!
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

re saveti

Post od dolce-vita »

To nemojte da vas cudi.Toga ima svugde, ja kada sam se porodila, saveta je bilo milion, a da neko presvuce bebu, Boze sacuvaj.Jedno vreme sam trpela, a posle sam im stavila do znanja da radim onako kako ja osecam da treba, majka ssam mu, nije mi ga donela roda.Poenta je da radite onako kako mislite vi da treba, naravno dobronamerni saveti su uvek dobro dosli, ali kada neko preteruje, a pritom me samo nadgleda,a nece da pomogne, to samo treba na finjaka otkaciti.Smatram da kada beba stigne kuci treba zeni maksimalno pomoci oko peglanja,spremanja...a, ne, radi se to ovako ili onako, apritom pomoci nema, to je bezobrazluk.
dejan27
Aktivan član
Aktivan član

Post od dejan27 »

D da saveti saveti sad sam se setila jednog dobrog.

Kazu prvo naviknite dete na povrce tj nemojte slatko voce davati jer nece jesti povrce tj slane stvari i onda posle tih reci dodje teta i kaze oce beba banane a pre dva minuta me savetuje da bolje startujem sa povrcem! ????????????????????????????????? :o

Slazem se i kad sam dosla iz bolnice babepa cak i dede suse aktivirale u pomoc tipa spremanje, kuvanje, peglanje...... ali morate priznati uvek ima nekog da vam da savet koji posle dva minuta mozes baciti kroz prozor.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re saveti

Post od dolce-vita »

Ja sam isto od svekrve imala dosta pomoci, mada kad ti pomazu,onda na neki nacin i daju sebi za pravo da daju i savete, tako da onda coveku bude neugodno da im bilo sta kaze,Najbolje je nekako naci sklad, sta da ti kazem. :wink:
dimedej
Stalni član
Stalni  član

Post od dimedej »

Omiljeni su mi i saveti" Daj mu da sedi, nece mu nista biti", a beba ima 5 meseci. Ili kad ga uzmu, pa ga stave u sedeci polozaj, a ja se najezim, pa onda na fin nacin moras da skrenes paznju da ne sme jos da sedi.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re saveti

Post od dolce-vita »

A, daj mu cokoladu, nece mu biti nista, a beba ima 7,5 meseci.E, ti savet, aveti;)
dimedej
Stalni član
Stalni  član

Post od dimedej »

:lol: :lol: :lol:
dejan27
Aktivan član
Aktivan član

Post od dejan27 »

Za sedenje isti problem i isto smo skretali paznju.

dolce-vita nama su doneli bananicu sada a imamo 8 meseci i to od naseg kuma devojka koja nema dece sto neosudjujem da se razumemo ali ima njena sestra i ona me ubedjuje isto ma nece mu biti nista to je samo pena!

A gde je secer, vestacke boje.... nebi mi ni smetalo nego me je pogledala na onaj poseban nacin kao ti to neznas a majka si :o >

Garant se i vama taj pogled desavao!?
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re saveti

Post od dolce-vita »

Isto,moja svekrva je dala bananicu mom malom, malcice.Moj mali ce 8 meseci 21.02.Sto je najgore, kad im nesto kazes naljute se :evil:
dejan27
Aktivan član
Aktivan član

Post od dejan27 »

DA nemogu verovati zasto se svi zure da im daju slatkise?

Evo jos jedna fora " ja mom detetu nkada nisam davala kasice od pirinca, kukuruza, mesanih zitarica" to mi je jedna prijateljica rekla sto i nebi bio nikakav problem. Posto ona kaze ako jedu te zitarice onda se teze navikavaju na ostalu hranu sto kod mog sina i nije tacno ali zato je ona svoje cerkice nahranila grizom i keksom u mleku kad su bile 4 meseca!?
Nemoj te me pogresno svatiti jer njene cerkice su ok curice lepe vesele velike i nemam nista protiv nek svako radi kako mu ne volja i kako misli da je ispravno.

Nista od toga i nebi ni bilo tako cudno za mene nego do tona kojim je rekla ju pa ti mu to dajes ko da sam ga nahranila otrovom? :D
dimedej
Stalni član
Stalni  član

Post od dimedej »

Danasnji dobrnamerni savet:
Daj ti njemu slobodno zumance, boraniju, grasak, keks, dzigericu, brokoli. (Doticna je to davala , kako kaze i ranije detetu)
Beba ima 6,5 meseci. E sad da vas pitam. Jesam ja nesto previdela ili stvarno dete tog uzrasta sme nesto od nabrojanog? Inace sam bojazljiva po pitanju uvodjenja namirnica, pa su mi oci bile ovakve :o
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

A chime ga vi hranite?

Sve od nabrojanog moze i treba da jede u tom uzrastu, savetujte se sa svojim pedijatrnom, ponesite blok i olovku i upishite shta sve sme da jede, nemojte mu prvu konkretnu hranu davati tek u prvog godini.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
dimedej
Stalni član
Stalni  član

Post od dimedej »

Jede krompir, sargarepu, tikvu, spanac, dosta voca, a skoro sam pocela sa mesom. Sve cu ja to njemu uskoro uvesti, ali me zacudilo sto sam dobila savet da sam skoro zakasnila sa uvodjenjem ovih namirnica. Znam da su boranija i grasak dosta teski, zumance ide posle 7, zar ne? A plazma keks? Ima glutena? Sad sam postavila milion pitanja. Meni pedijatar nabroji svasta, za naredna 3 meseca i ja manje znam nego sto sam znala. :cry:
dejan27
Aktivan član
Aktivan član

Post od dejan27 »

Voce povrce sve sem jagoda naravno a zumanjce tek u 8 mesecu keks mu nisam dava sada kako je 8 mesec pocela sam mu davati i stvari a glutenom.

Ali jasno mi je garant su ti to rekli sa najvecim cudjenjem ti pati to nisi jos :D a ni sama nebi znala sta da mu das jer ti je prvi put i sve ti je cudno i tebi i bebi!
Odgovori