LAPARASKOPIJA I HISTEROSKOPIJA MOLIM ZA POMOC
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
LAPARASKOPIJA I HISTEROSKOPIJA MOLIM ZA POMOC
Radim u petak laparaskopiju i histeroskopiju u Visegradskoj u totalnoj anesteziji. Zanima me koliko je opasna ta anestezija, prvi put to radim pa se bojim. HSG sam radila u Frontu sa intravenskom kratkotrajnom anestezijom i proslo je sve ok. Medjutim ovde se ipak intubacija pa se celog tog procesa bojim. Molila bih za brz odgovor jer sutra lezem u bolnicu pa me sve to plasi. Hvala vam drage moje.
Ja mislim da anestezija zavisi da li je zahvat operativan ili je samo dijagnostički...obično se radi ili histeroskkopija ili laparoskopija, zašto ti rade obe operacije?
Ja za dva meseca idem na histeroskopiju zbog mioma, ne mogu ranije jer sam pre mesec dana imala klasičnu operaciju- takođe je miom bio u pitanju. Mislim da nemaš razloga da se plašiš anestezije.
Ja za dva meseca idem na histeroskopiju zbog mioma, ne mogu ranije jer sam pre mesec dana imala klasičnu operaciju- takođe je miom bio u pitanju. Mislim da nemaš razloga da se plašiš anestezije.
...
Ne znam doktor je rekao da je bolje dok je jedna anestezija u pitanju da obavi oba pregleda, prvo histeroskopiju pa onda laparaskopiju. Ne znam, verujem mu dosta mi smireno deluje. Inace to mi radi prof.dr Tulic nacelinik u Visegradskoj. Valjda ce sve izaci na dobro nadam se.... Bojim se jedino te anestezije totalne ali sta je tu je, ne moze drugacije ipak to sve boli.
Ja sam u februaru radila i laparo i histeroskopiju u Visegradskoj.
Anastezija je ipak dosta ozbiljnija od one za HSG, ali nista strasno. Uglavnom se treses malo posle nje, grlo me je bolelo nisam bas mogla da gutam.
Imaces kateter koji ce ti staviti tokom operacije, nije nista strasno veruj mi. Jos bolje, ne piski ti se. Uvece ustajes i skidaju ga.
Sutra ujutru kuci.
Bolece te dok ne sidjes u sobu, cim dobijes injekciju bolovi prestaju.
Budi spremna na ciscenje, tecnost koju pijes i ujutru klistir. Ni to nije bas toliko odvratno kao sto sam mislila. Meni je idenje u WC bilo najgore od svega, mnogo me je iscrpelo.
Zahvati su dosta ozbiljniji u odnosu na HSG, ali sve u svemu opravices se brzo.
Nemoj da se brines, kome rade i jedno i drugo, malo teze ustaje.
Bila sam opsirna, a ti pitaj sve sto te jos interesujes.
P.S. Budi spremna da ces krevet cekati poprilicno dugo pa se naoruzaj strpljenjem i jedi. Ja sam cekajuci krevet ostala bez svih obroka, i kad sam se smestila i htela da jedem vise nisam smela.
Srecno i ne brini. Imaj na umu da ces obaviti bitnu stvar.
Anastezija je ipak dosta ozbiljnija od one za HSG, ali nista strasno. Uglavnom se treses malo posle nje, grlo me je bolelo nisam bas mogla da gutam.
Imaces kateter koji ce ti staviti tokom operacije, nije nista strasno veruj mi. Jos bolje, ne piski ti se. Uvece ustajes i skidaju ga.
Sutra ujutru kuci.
Bolece te dok ne sidjes u sobu, cim dobijes injekciju bolovi prestaju.
Budi spremna na ciscenje, tecnost koju pijes i ujutru klistir. Ni to nije bas toliko odvratno kao sto sam mislila. Meni je idenje u WC bilo najgore od svega, mnogo me je iscrpelo.
Zahvati su dosta ozbiljniji u odnosu na HSG, ali sve u svemu opravices se brzo.
Nemoj da se brines, kome rade i jedno i drugo, malo teze ustaje.
Bila sam opsirna, a ti pitaj sve sto te jos interesujes.
P.S. Budi spremna da ces krevet cekati poprilicno dugo pa se naoruzaj strpljenjem i jedi. Ja sam cekajuci krevet ostala bez svih obroka, i kad sam se smestila i htela da jedem vise nisam smela.
Srecno i ne brini. Imaj na umu da ces obaviti bitnu stvar.