LAPARASKOPIJA I HISTEROSKOPIJA MOLIM ZA POMOC

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Beba77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 27, 2008 12:15 pm

LAPARASKOPIJA I HISTEROSKOPIJA MOLIM ZA POMOC

Post od Beba77 »

Radim u petak laparaskopiju i histeroskopiju u Visegradskoj u totalnoj anesteziji. Zanima me koliko je opasna ta anestezija, prvi put to radim pa se bojim. HSG sam radila u Frontu sa intravenskom kratkotrajnom anestezijom i proslo je sve ok. Medjutim ovde se ipak intubacija pa se celog tog procesa bojim. Molila bih za brz odgovor jer sutra lezem u bolnicu pa me sve to plasi. Hvala vam drage moje.
Korisnikov avatar
Goca 067
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 06, 2009 1:24 pm

Post od Goca 067 »

Ja mislim da anestezija zavisi da li je zahvat operativan ili je samo dijagnostički...obično se radi ili histeroskkopija ili laparoskopija, zašto ti rade obe operacije?
Ja za dva meseca idem na histeroskopiju zbog mioma, ne mogu ranije jer sam pre mesec dana imala klasičnu operaciju- takođe je miom bio u pitanju. Mislim da nemaš razloga da se plašiš anestezije.
Beba77
Novi član
Novi član

...

Post od Beba77 »

Ne znam doktor je rekao da je bolje dok je jedna anestezija u pitanju da obavi oba pregleda, prvo histeroskopiju pa onda laparaskopiju. Ne znam, verujem mu dosta mi smireno deluje. Inace to mi radi prof.dr Tulic nacelinik u Visegradskoj. Valjda ce sve izaci na dobro nadam se.... Bojim se jedino te anestezije totalne ali sta je tu je, ne moze drugacije ipak to sve boli.
leana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 08, 2009 3:49 pm

Post od leana »

Ja sam radela histero i laparo 22.04.229,na IGA,nemoj anestezije da se bojis,nista neces da osetis niti ces da se secas.posle toga me dosta bolela cela utroba,ali sve prodje,sada sam dobro.Srecno.
Beba77
Novi član
Novi član

Post od Beba77 »

Hvala vam devojke puno javljam se kad sve zavrsim. Ljubim vas
Beba77
Novi član
Novi član

Post od Beba77 »

Dosadna sam znam, rece mi prijateljica koja je radila laparskopiju i histeroskopiju da kad je ustala iz anestezije je mnogo bilo suvo grlo i grebalo je. A valjda je to normalno. Jel se to i vama dogadjalo, bojim se da me ne uhvati panika?
leana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 08, 2009 3:49 pm

Post od leana »

Anestezije se ovde treba najmanje plasiti,oporavak ti je posle malo vise bolan.Srecno.
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 6:19 pm

Post od dr bokica »

Ja sam u februaru radila i laparo i histeroskopiju u Visegradskoj.
Anastezija je ipak dosta ozbiljnija od one za HSG, ali nista strasno. Uglavnom se treses malo posle nje, grlo me je bolelo nisam bas mogla da gutam.
Imaces kateter koji ce ti staviti tokom operacije, nije nista strasno veruj mi. Jos bolje, ne piski ti se. Uvece ustajes i skidaju ga.
Sutra ujutru kuci.
Bolece te dok ne sidjes u sobu, cim dobijes injekciju bolovi prestaju.
Budi spremna na ciscenje, tecnost koju pijes i ujutru klistir. Ni to nije bas toliko odvratno kao sto sam mislila. Meni je idenje u WC bilo najgore od svega, mnogo me je iscrpelo.
Zahvati su dosta ozbiljniji u odnosu na HSG, ali sve u svemu opravices se brzo.
Nemoj da se brines, kome rade i jedno i drugo, malo teze ustaje.
Bila sam opsirna, a ti pitaj sve sto te jos interesujes.
P.S. Budi spremna da ces krevet cekati poprilicno dugo pa se naoruzaj strpljenjem i jedi. Ja sam cekajuci krevet ostala bez svih obroka, i kad sam se smestila i htela da jedem vise nisam smela.
Srecno i ne brini. Imaj na umu da ces obaviti bitnu stvar.
Odgovori