Uglavnom,policisticne jajnike znam da imam(oduvjek sam imala problema sa neredovnom menstruacijom).Nakon brojnih ginekologa, jedna naizgled "divna" doktorica mi je prepisala Dabroston(jer sam zeljela trudnocu i normalan ciklus izmedju svega).Tada pocinju moji problemi.(iako sam svaki treci mjesec visila u njenoj ordinaciji i sugerisala da napravimo hormonske pretrage ali njen odgovor je uvijek bio isti:nema potreebe vidite da je sve ok).Jako sam smrsala,pila mi se voda,suha usta.....Sve dok slucajno nisam izvadila nalaze i tada slijedi moj SOK.HbA1c mi je bio katastrofalan.....13%.Nakon mora suza i neprespavanih noci,dane sam provodila u bunilu pod bensedinima i ostalim tabletama za smirenje.Na nasoj sam klinici pocela da radim pretrage,zasto i kako?!Nakon izvadjenih hormona doktor mi kaze nije tebi nista ajde ti kuci i nemoj da se nerviras.Naravno da to nije bio odgovor koji bi me smirio i krenula sam put Beograda i dosla do jedne privatne klinike gdje radi Dr.Andjelkovic sa VMA i doktorice Djordjevic,ginekologa.(prije toga sam ponovo radila HbA1c koji je sada iznosio 6,9%!!!)Uglavnom,zbog pogresne hormonske terapije Dabrostonom(pocetak njegovog uzimanja se poklapa sa mojim haosom u organizmu) i trpanja u organizam hormmona kojeg imam sasvidm dovoljno,PCOS je izazvao i povecanje secera........
Dr. Andjelkovic i dr. Djordjevic su mi prepisali SIOFOR 850 uz dorucak i veceru,prestanak terapije Dabrostonom(za 3 mjeseca kontrola kod endokrinologa i gonekologa i da zasad ne pomisljam na trudnocu).......Jako zelim trudnocu pa ako ima neko sa slicnom problemom molim vas da mi pomognete.
IZVINJAVAM SE ZBOG DUZINE PORUKE!!!........molim vas za pomoc!!!