Dijabetis tip II,PCOS,trudnoca....problemi i komplikacije

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
andjela_sa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 04, 2009 2:57 pm

Dijabetis tip II,PCOS,trudnoca....problemi i komplikacije

Post od andjela_sa »

Konstatovan mi je dijabetis tip II prije nepuni mjesec dana.Inace sam iz Republike Srpske i oram da vam priznam da nasi doktori ne da ne znaju svoj posao nego nisu ljudi!!!
Uglavnom,policisticne jajnike znam da imam(oduvjek sam imala problema sa neredovnom menstruacijom).Nakon brojnih ginekologa, jedna naizgled "divna" doktorica mi je prepisala Dabroston(jer sam zeljela trudnocu i normalan ciklus izmedju svega).Tada pocinju moji problemi.(iako sam svaki treci mjesec visila u njenoj ordinaciji i sugerisala da napravimo hormonske pretrage ali njen odgovor je uvijek bio isti:nema potreebe vidite da je sve ok).Jako sam smrsala,pila mi se voda,suha usta.....Sve dok slucajno nisam izvadila nalaze i tada slijedi moj SOK.HbA1c mi je bio katastrofalan.....13%.Nakon mora suza i neprespavanih noci,dane sam provodila u bunilu pod bensedinima i ostalim tabletama za smirenje.Na nasoj sam klinici pocela da radim pretrage,zasto i kako?!Nakon izvadjenih hormona doktor mi kaze nije tebi nista ajde ti kuci i nemoj da se nerviras.Naravno da to nije bio odgovor koji bi me smirio i krenula sam put Beograda i dosla do jedne privatne klinike gdje radi Dr.Andjelkovic sa VMA i doktorice Djordjevic,ginekologa.(prije toga sam ponovo radila HbA1c koji je sada iznosio 6,9%!!!)Uglavnom,zbog pogresne hormonske terapije Dabrostonom(pocetak njegovog uzimanja se poklapa sa mojim haosom u organizmu) i trpanja u organizam hormmona kojeg imam sasvidm dovoljno,PCOS je izazvao i povecanje secera........
Dr. Andjelkovic i dr. Djordjevic su mi prepisali SIOFOR 850 uz dorucak i veceru,prestanak terapije Dabrostonom(za 3 mjeseca kontrola kod endokrinologa i gonekologa i da zasad ne pomisljam na trudnocu).......Jako zelim trudnocu pa ako ima neko sa slicnom problemom molim vas da mi pomognete.
IZVINJAVAM SE ZBOG DUZINE PORUKE!!!........molim vas za pomoc!!! :(
andjela_sa
Novi član
Novi član

Post od andjela_sa »

ima li koga??!!
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ima, samo ne sa sličnim problem kao što je tvoj...
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
radoznala jela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 17, 2008 11:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od radoznala jela »

Ne znam kako bih ti pomogla, ali evo mog slucaja.Ja imam dijabetes tip i trudna sam nekih 5 nedelja,zbog nekih problema uzimala sam dabroston, ali sad ga ne mogu nabaviti pa uzimam utrogestan, za koji mislim da mi dize secer, ali nisam sigurna da je od njega. Cuvaj se, ne nerviraj se , regulisi secer i hmb a1c,pa navali na bebca .Nije mi jasno zbog cega ne pomisljati na bebca, ima li neko obrazlozenje od strane lekara?
razumem sve strahove, puno srece!
andjela_sa
Novi član
Novi član

Post od andjela_sa »

Samo su mi rekli da sacekam da vidimo kako ce se dalje odvijati stvari.....I ja sam pila Dabroston,ali doktori smatraju da je to bila greska.Uglavnom,nadala sam se da cu od Siofora(koji je za dijabetis ali i za PCOS) dobiti menstruaciju,ali jos nista.Zadnja je bila 01.02........Za par dana idem kod ginekologa,da vidim ima li nekih pomaka,jesu se jajnici malo sredili,materica zadebljala jer je bila jako tanka.......naravno ostaje mi i trun nade da sam u drugom stanju jer i nisam bas slusala uputstva doktora(nismo se cuvali).......zadovoljna sam prijasnjim iznosom HbA1c i sadasnjim secerom(uglavnom izmedju 4.5 i 6.5)......
andjela_sa
Novi član
Novi član

Post od andjela_sa »

Hvala na javljanju i datoj podrsci.....jako mi puno znci! :)
andjela_sa
Novi član
Novi član

Post od andjela_sa »

Ne mogu da vjerujem da nema niko sa istim problemom............
:(
Odgovori