Mislim da sam pogresno shvacen vise puta. Knjigu sam procitao vrlo brzo i posto su se pojavile neke (za mene) nelogicnosti postavio sam prakticno pitanje: kako izracunati koliko jedinica primiti ako odredjena namirnica nema (ili ima vrlo malo) UH, ali ima velike kcal. Odgovor je bio:Diabeta napisao:Ajoj, ne mogu iznova stalno isto da kucam i objašnjavam, a i knjigu sam napisala za one koji žele da čitaju![]()
Zapravo, pogresno sam shvacen i data mi je formula za izracunavanje dnevne potrebe za UH u gramima... Ako postoji odgovor u knjizi, izvinjavam se... Na kojoj stranici mogu procitati odgovor? Hvala.Diabeta napisao:Najlakše računanje UH je kada ukupan broj kalorija podeliš sa 8.
Da li je odgovor da se samo UH pretvaraju u i.j.? Ako je tako treba istaci da kalorije i delenje sa 8 nema nikakve veze sa kalorijama pojedinih namirnica i njihovim UH.
22 godine sa diabetesom... svestan sam toga, cak mi ni blage hipoglikemije ne prijaju, ali sam ipak bio znatizeljan da saznam da li postoji neko s takvim rezultatima koje navodno postize low-carb dijeta.Diabeta napisao:HbA1C ispod 5 za tip 1 je jako veliki zalogaj, znači da ćeš verovatno imati česte hipoglikemije.
Pa bas zato da bih bio siguran da necu imati problema zbog secera, jer verujem da ljudi bez dijabetesa na ovoj granici tokom duzeg vremena lakse obolevaju.Filos napisao:Elco, zašto bi težio tome da imaš HbA1C ispod 5????? Pa za ljude bez dijabetesa je gornja granica 6.1
Ne prihvataju svi 7 za gornju granicu. Velika vecina prihvata gornju granicu 6.5 za dijabeticare. U prosli ponedeljak sam imao 6.5 i nisam bio zadovoljan s ovim iako je to bilo najbolje do sada. Uspeo sam u tome jednostavno zahvaljujuci racunanju, svakodnevnoj kontroli glikemije po najmanje 2 puta i podeli levemira na 2 doze (sto se doktor sam cudio).Filos napisao:a kod nas se smatra dobrom regulacijom dijabetesa sve ispod 7. Probaj da se smestiš ispod 6 i pevaj!