Da li mi preti diabet...profil

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Nadja35
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 18, 2008 12:07 am

Post od Nadja35 »

Molim Vas za pomoc oko razjasnjenja.

U 23 sam nedelji trudnoce, konstatovan mi je gestacijski dijabetes OGTT-om koji sam radila u 22 nedelji.

Rezultati opterecenja glukozom su bili:
0 - 5,3
30 min. - 13,7
60 min. - 12,8
120 min. - 11,3
180 min. - 10,8
( jela sam osam sati pre testa, pila kokakolu )

Ginekolog koji mi vodi trudnocu me je sutradan hospitalizovao na patologiji trudnoce. U bolnici su mi uradili dva dnevna profila uz njihovu ishranu u kojoj je bilo belog hleba, krompira, cvekle....

rezultati postprandijalno :
2h posle dorucka 7, 5 (odmah po prijemu kada sam bila pod jakim stresom sto me uopste hospitalizuju)
2h posle rucka 4, 7
3h posle vecere 5,1

sutradan isto 2h nakon jela: 6,2 4,9 i 4, 3

Da li je moguce da sam obolela od dijabetesa tipa 2 pre trudnoce? Pila sam dosta tecnosti, ugojila sam se pozamasno, gljivice su mi problem na noznim palcevima koje nikako ne uspevam da izlecim, javlja mi se svrab ispod dojki, sa dobitkom kilograma postajala sam sve malaksalija..Uzgred, jako volim slatkise i bas sam ih puno jela do pre rezultata testa.

Da li mislite da je dijabetes kod mene privremeno stanje koje mi se javilo samo sada u trudnoci, da li cu moci da jedem slatko posle trudnoce? Inace, imam 36 god i jedno veliko dete od 13 god...?

Mnogo vam hvala unapred na odgovorima
Odgovori