Hasimoto u trudnoci

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
danijelaar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 27, 2009 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Hasimoto u trudnoci

Post od danijelaar »

Hasimoto mi je konstatovan jos pre 8, 9 godina, (rodjena sam 1978.god.) Bila sam na mnogim privatnim klinikama, kao i drzavnim (VMA..) i nikada nisam dobila nikakvu terapiju, iako su mi antitela ( Anti TPO i TG i po 3500 , 1600, a normalno je da vrednosti budu ispod 35 i ispod 160 ). Svi ostali hormoni - T4, T3, TSH, FT4.. su mi uvek u normali. Ali, sada sam u 5-om mesecu tudnoce (prva trudnoca) i brine me konstatcija mog ginekologa , da postoji mogucnost da ta antitela probijaju placentu i narusavaju samu stitnu zlezdu moje bebe! DA LI MI MOZETE NESTO VISE RECI O TOME I DA LI TREBAM DA SE PODVRGNEM NEKOJ DETALJNIJOJ ANALIZI !! :(
logona
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 10, 2009 11:46 am

Post od logona »

Draga ne sekiraj se. Pogledaj malo nize temu koju je postavila blue bear - Hasimoto i ono sto ne ide uz njega. Ona je rodila sa Hasimotom zdravu i naprednu bebu. Sve najbolje ti zelim. Za antitela je najbolji selen samo pitaj doktora da li smes da ga uzimas u trudnoci. Selena ima u brazilskom orahu.
Nakon porodjaja insistiraj da bebi izvade krv iz pete da se vidi stanje bebinih hormona odnosno rad stitne zlezde.
Odgovori