Pitanje za trudnice i mame

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Ejmi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 9:00 pm

Pitanje za trudnice i mame

Post od Ejmi »

Da li osetljivost na mirise moze da bude jaca u nedelji prve izostale menstruacije, a posle da se povuce? Da li neka ima ovakvo iskustvo?
Ili treba da se zabrinem?
Ja sam odmah znala da je to, bolovi kao menstrualni, pa ta preosetljivost na mirise, i povecana seksualna zelja. Medjutim, posle nedelje kada bi trebala da bude m, od svega su ostale samo osetljive grudi, i povremeno grcevi koji vise ne lice na menstrualne (to vec mogu da otpisem na kombinaciju hormona i Kronove bolesti). Jel mogu simptomi koji su se vec javili da se privremeno povuku :( ?
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Post od remi »

To ti je sve individualno. Ja gotovo da nisam imala nikakve simptome. Nikakva preosetljivost na mirise, grudi me nisu bolele i tome slično. Pre termina kada je trebalo da dobijem imala sam blaži PMS, koji je kasnije nestao.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

meni su jedini simptomi trudnoce pojacan miris i izostanak menstruacije. to sa mirisom sam citala da ima poreklo u smislu da se i kod zivotinja izostre cula kad je zenka bremenita, kao zbog prezivljavanja... tako nesto. kod mene je zaista tako.
Satić
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 5:57 pm

Post od Satić »

BILA SAM VA VANTELESNOJ OPLODNJI. POSLEDNJI CIKLUS MI JE BIO 13.12.2008, ASPIRACIJA JAJNIH CELIJA URADJENA JE 23.12.2008 I TRANSFER EMBRIONA 25.12.2008. 8.01.2009 KONSTATOVANA MI JE TRUDNOCA I OD TADA MI JE PREPISANA TERAPIJA PROGESTERON DEPO 250MG NA 5 DAN, PREGNYL 1500 I.J NA TRECI DAN, UTROGESTAN 3x2 I STAVLLJAM CRINONE GEL SVAKO VECE.
BRINE ME ZASTO PRIMAM PREGNYL I DA LI ON MOZE DA UTICE NA PLOD.
JA SE DOBRO OSECAM I NEMAM NIKAKVE BOLOVE
UNAPRED ZAHVALNA
Ejmi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 9:00 pm

Post od Ejmi »

Ne znam nista da ti odgovorim. Samo da ti cestitam! Nemoj da se brines, vazno je da je tvoja zelja i trud doveo do ovako divnog ishoda! Posto je to slucaj, pretpostavljam da si u rukama pravih profesionalaca, koji su sve uradili kako treba i verujem da i sa ovim sto ti je prepisano znaju sta rade! Opusti se, pa bices mama, sve je sada u redu i pod kontrolom : )!
Odgovori