Omega 3 masne kiseline

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od razocarana »

Tamaraft hvala ti na iscrpnom objasnjenju za omega 3
kada se desi nešto loše ko zna zašto je to dobro!!!
moonlight
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 10:44 am

Post od moonlight »

Vec kada pricamo o omega 3 masnim kiselinama, jeste li probali Eskimo 3? Ima da se kupi u apotekama i deluju mi kvalitetne. Citao sam na raznim sajtovima cak je ovaj preparat bio ukljucen u brojnim medicinskim studijama u Svedskoj.
inesns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 16, 2008 12:44 pm

Post od inesns »

Ja bih samo da vam preporucim sledeci proizvod: EyeQ.
Sve o njemu mozete procitati na http://www.equazen.com/
Vec par meseci ga koristimo moja cerka, koja u novembru puni 2 godine, i ja.
Narucuje se i isporucuje kod nas.
Korisnikov avatar
Trifunija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 30, 2008 12:45 pm

Post od Trifunija »

Koliko je bezbedno za trudnice da koriste biljno jestivo ulje sa dodatkom Omega 3?
Korisnikov avatar
Trifunija
Stalni član
Stalni  član

Post od Trifunija »

tamaraft napisao: Za vrijeme trudnoće i dojenja: uzimanje omega-3 masnih kiselina tokom trudnoće i dojenja vrlo je važno za rast i razvoj novorođenčeta. Taj povećani unos je bitan pogotovo u prvom trimestru trudnoće jer u tom periodu dolazi do razvoja moždanih struktura, neurona i sinaptičkih prijenosa (neke strukture mozga sadrže velike količine omega-3 masnih kiselina, npr.retina oka sadrži 60% DHA).
Sad vidim ovde odgovor na moje prethodno postavljeno pitanje. U kom obliku je najbolje uzimati u trudnoci? Da li izbegavati kapsule? Da li je najbolje uzimati kroz biljno ulje sa dodatkom Omega 3?
Korisnikov avatar
Trifunija
Stalni član
Stalni  član

Post od Trifunija »

Problematichan napisao:Danas sam kupio Omega-3 od 1000mg proizvodjac Natrol. Pise kao i na svakom leku da trebate konsultovati lekara, ako imate zdravstvenih problema, ako uzimate lekove, ako ste trudnica ili dojilja i ako ste alergicni na ribu. Pakovanje je od 90 gel kapsula sa ukusom limuna (da se ne bi osecala riba) i kosta 510din u Nisu.
Koliko je bezopasno da trudnica uzima biljno ulje sa dodatkom Omega 3?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Savete trudnici o ishrani i korishcenju lekova i suplimenata i vitamina iskljuchivo treba da daje njen nutricionista u saradnji sa ginekologom koji ce imati pun uvid u prethodna stanja ili trenutna stanja ovobe u blazenom stanju.

Ako ste gravidni ne trazite savete o ishrani po internetu i ne uzimajte ih na svoju ruku vec se obratite nutricionisti.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
zuta-bubamara
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 13, 2008 9:51 am

Post od zuta-bubamara »

Sta kaze ginekolog?
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

Kako konzumirati omega-3 masne kiseline?

Ako želite konzumirati omega-3 masne kiseline, imate na raspolaganju dvije opcije: ili ćete jesti masnu plavu ribu (srdelu) najmanje dva puta tjedno ili ćete nabaviti kapsule gotovog proizvoda. Ako se odlučite za drugo rješenje, informirajte se o proizvodu i o izvoru omega-3 masnih kiselina. Jedan od najboljih izvora je losos.
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am

Procitajte o Omega-3 mastima(preporucujem):

Post od mislimsvojimmozgom »

Nisam ranije primetila naslov ove teme pa sam jedan poduzi copy/paste teskt postavila (danas) na ovom podforumu u temi :SAVETOVALISHTE O SVEMU I SVACHEMU gde ga mozete procitati i nadam se, uz iscrpne Tamarine tekstove, -da ce te dobi potpunu sliku o ovim, svakako korisnim omega-3 mastima.
poz.R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))
Odgovori