Nosila sam mobilne proteze zadnjih par godina i doshla do toga da imam fenomenalan zagrizaj ,ali nazalost razmak izmedju jedinica gornje vilice.
Operisala sam frenul i postoji mogucnost da se namesti fiksnom protezom ali ne zelim da je nosim jer to suvise dugo traje a i zao mi je da diram sve zube samo zbog razmaka. Cula sam da postoji kao neko nadogradjivanje zuba. Znate li mozda gde to moze da se uradi kod nas i kako se radi? Da li ima veze sa staroshcu?
Dijastema
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 2:38 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Prvo,nema potrebe da izbegavate fixnu,zasto bi?Mogli bi problem resiti sa Veeneris krunama,pisala sam o tome,ali ja to ne bih dirala bez preke potrebe.Vrlo osetljiva pozicija sto se tice estetike,bojim se da bi malo ko to odradio kvalitetno.Ako vam toliko smeta stavite fixnu.Tako bih ja uradila! Pozdrav!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 1:01 am
postoje tzv ,,non prep veeners`` ili ti viniri koji su vrlo tanki i adhezivno se postavljaju. Brusenje je ili nepotrebno ili veoma konzervativno. Zncajno menja izgled pacijenta a ,,bioloska`` cena je mala. Mi to radimo ili kao pressed ceramics ili na foliji,veoma lepo izgleda ima dubinu.
There are painters who transform the sun into a yellow spot, but there are others who with the help of their art and their intelligence, transform a yellow spot into the sun.Picasso
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 1:01 am
postoje tzv ,,non prep veeners`` ili ti viniri koji su vrlo tanki i adhezivno se postavljaju. Brusenje je ili nepotrebno ili veoma konzervativno. Zncajno menja izgled pacijenta a ,,bioloska`` cena je mala. Mi to radimo ili kao pressed ceramics ili na foliji,veoma lepo izgleda ima dubinu.
There are painters who transform the sun into a yellow spot, but there are others who with the help of their art and their intelligence, transform a yellow spot into the sun.Picasso
pozdrav,
ja imam dijastemu,ostale zube lepo rasporedjene i mogu reci da mi je osmeh lep. Ali i pored toga nisam nesto srecna sto je imam. Mada imam 30god i za mene je kasno kako verujem za bilo kakvu korekciju posebno sto imam neke nadogradnje u gornjoj vilici. Kasno sam se setila! No dobro...ipak mi je osmeh skroz ok i deo moje licnosti,tako bih rekla,je taj razmak...
Medjutim,moja cerkica od 10 meseci ima takodje nisko pripojen frenulum,sto bi znacilo da ce imati i dijastemu... Ne bih volela da bude nesrecna kao i ja pa bih na vreme reagovala.
Kada se mora ukloniti frenulum da bi se predupredilo nastajanje dijasteme?????
i gde se to radi deci????
unapred zahvalna zabrinuta majka
ja imam dijastemu,ostale zube lepo rasporedjene i mogu reci da mi je osmeh lep. Ali i pored toga nisam nesto srecna sto je imam. Mada imam 30god i za mene je kasno kako verujem za bilo kakvu korekciju posebno sto imam neke nadogradnje u gornjoj vilici. Kasno sam se setila! No dobro...ipak mi je osmeh skroz ok i deo moje licnosti,tako bih rekla,je taj razmak...
Medjutim,moja cerkica od 10 meseci ima takodje nisko pripojen frenulum,sto bi znacilo da ce imati i dijastemu... Ne bih volela da bude nesrecna kao i ja pa bih na vreme reagovala.
Kada se mora ukloniti frenulum da bi se predupredilo nastajanje dijasteme?????

unapred zahvalna zabrinuta majka