Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Bolna erekcija, bolovi u penisu na opipavanje!!!
PostPoslato: Pon Jan 16, 2006 11:43 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Mar 24, 2005 9:51 am
Postovi: 46
Vec duze me muci ovaj problem. Imam 34 g, ozenjen)
Imam bolnu erekciju (kad je jaka erekcija), penis je bolan na dodir, kao i polni odnos, posle se taj bol smanji ali mogu da obavim seksualni odnos. Kad je penis u opustenom stanju, prepipavanjem tela penisa, osetio sam da u telu penisa po sredini postoji nesto kao malo zrno pasulja (otprilike 0,6x0,3mm) trvdo je i bolno na dodir, takodje u telu penisa blize korenu, bol na stiskaj penisa (neke me zile bole).
Znaci kao da imam strano telo u penisu i da to izaziva sve bolove.
U jednoj fazi od 3-4 meseca na tom mestu gde ima taj "pasuljcić" u erekciji sam imao u penisu ulegnice i otezano oticanje sperme (slivanje, kao lepak iz tube).
To udubljenje mi je nestalo, ali bol je ostao, u svakom slucaju manji, ali ga imam.
Primetio sam da bol se umanjuje kad imam intezivniji seksualini odnos (mislim svakodnevni ujutro i uvece), kao i izbacivanje sperme.

To je sigurno neko obolenje, pa se nadam da ce mi neko reci sta je to,
Znaci, kao da imam neki "cvoric" u penisu, penis je bolan na stisak, imam bol u erekciji, nesto imam u njemu. Ne znam sta???


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jan 16, 2006 11:44 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Mar 24, 2005 9:51 am
Postovi: 46
Pogresio sam kod dimenzija mislio sam 0,6x0,3 cm


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jan 16, 2006 2:01 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 12:31 am
Postovi: 599
Lokacija: Kragujevac
Pogledajte ovu temu

http://www.doktor.co.yu/forum/viewtopic.php?t=4230

pa napišite da li postoji neka razlika i koliko je to slično Vašem problemu.

_________________
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jan 16, 2006 5:08 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Mar 24, 2005 9:51 am
Postovi: 46
Ne nije tako na tom linku, jer to je klaican primer Induratio Penis Plastica IPP sindrom, kad dolazi do zakrivljenosti penisa usled stavranja "placca fibrosa" u gornjem delu tela penisa.
Meni je idealni prav penis, a ovaj bol se kao i to "strano telo"- se pojavila, pre godinu dana, prvo sam imao bol sa donje strane kanala penisa pri korenu, ali posle odlaska kod urologa i njegovog pregleda, kad mi je istisako i stiskao prostatu, i dao neke antiobiotike da pijem odmah nakon toga mi se pojavilo udubljenje sa gornje strane penisa, ali penis se nije krivio. Tad sam prvi put primetio slabo isticanje sperme i pojavu tog "cvorica" velicine otprilike 0,6x0,3 cm sa gornje strane penisa (to se ne vidi, vec kad se prepipava i stiska središnji deo penisa primeti, mada lici malo na "talog" koji se stavara kod IPP-a.
Od tada sam primetio da mi se primećuji i neke dve žile u telu penisa sa spoljnih strana, koje su pri opipavanj bile čvrste i bolne.
Isto moram da priznam da sam u to vreme kad sam otisao prvi put kod urologa bio u depresivnom stanju i strahu sta me to boli, cak sam i na preporuku lekara pio lekove za smirenje (u malim dozama Xanax 1x1 0,25mg, sto je jako malo).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jan 16, 2006 6:46 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 12:31 am
Postovi: 599
Lokacija: Kragujevac
Kao jedan od kardinalnih znakova Pejronijeve bolesti (ili IPPa) navodi se krivina, ali zabeleženo je da je moguća pojava plaka bez angulacije (krivine), tako da i to ostaje kao neka mogućnost.
Razne diferencijalne dijagnoze dolaze u obzir kada je u pitanju prisustvo mase u telu penisa, ali sve one predstavljaju retkost. Na primer to mogu da budu
1.miointimom (myointimoma) - proliferacija nastala od mišićnih ćelija uz intimu krvnih sudova
2.mukoidna cista - nastala zbog dodatnih uretralnih kanala
3.fibroza koja je posledica povrede penisa ili kateterizacije, cistoskopije itd./da li je bilo nešto od ovoga?/
4. hemangiom
5.verovatno da ima još ali mi je ovo palo na pamet

Te žile koje pipate mogu biti trombozirane ili upaljene vene, ili limfadenitis (upala limfnih sudova) što me navodi na zaključak da je masa koju pipate inflamatorne prirode (plak u IPP ili inficirana mukoidna cista) ili postoji pritisak na krvne sudove u penisu što ometa tok krvi. Mada sve zavisi i koliko pritisnete (ne treba preterivati).
Teškoće pri ejakulaciji najverovatnije su posledica pritiska te mase koja u toku erekcije, zbog pritiska kavernoznih tela, bude pogurana ka uretri.

Napisali ste da ste bili kod urologa i zanima me kakvu dijagnozu je on tada postavio i koje je dg. metode primenio/da li imate neki nalaz ili nešto slično/.
Korektnu dijagnozu u Vašem slučaju izgleda nije lako postaviti samo na osnovu pregleda /urolog bi Vam nešto rekao?/, već bi najverovatnije trebalo uraditi pregled ultrazvukom (i to najbolje dopler) kako bi se videlo kolika je tačno ta masa i gde se nalazi i da li je u vezi sa normalnim strukturama penisa i krvnim sudovima. Ukoliko to ne ukaže na korektnu dijagnozu moguće je uzeti uzorak iglom za biopsiju ili se mogu primeniti druga ispitivanja. Treba da nađete urologa koji će zauzeti aktivan stav prema tom vašem stanju u cilju postizanja precizne dijagnoze. Tek tad bi bilo moguće izabrati adekvatan tretman. U Vašem slučaju sa odlaskom urologu ne bi trebalo odugovlačiti (mada se odugovlačenje nikad i ne savetuje).

_________________
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jan 17, 2006 10:31 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Mar 24, 2005 9:51 am
Postovi: 46
Hvala na razumevanju i pomocu.
Mogu primetiti da Vam je medicina struka.
Problem je, sto su urolozi nestrpljivi ljudi, tako da mi se cini, da izadjem iz ordinacije pre nego sto udjem. Tako da nestignem sve da im kazem, vec je zavrsio. Do sad sam bio kod 3 urologa i razlicito sam prosao.
Prvi me je poslao na bris, i konstatovao da imam ureaplazmu i prepisao mi 20 dana antibiotika (Dovicin+Hemomycin+Runac), koji su mi unistili zeludac, creva i danas ne mogu da resim probleme, Kod drugog taj me je izpregledao, da se i sad plasim pregleda kod urologa, posle toga me je 2-3 meseca bolelo sve, i opet mi lecio ureaplazmu, ali je rekao da i ne moram.
Treci mi je rekao da je to sve na nervnoj bazi i da batalim, nikakvi antibiotici, brisevi itd, da su to gluposti hlamidija, ureaplazma, otkud meni to itd... Samo da se opustim.
Kad god bih pokusao da mu kazem za moj problem, on bi mi rekao opusti se, kad se opustis to ce te prestati.
To sam poslusao i sad nakon 5 meseci otisao ponovo, i naleteo na jednog doktora mojih godina, sad sam odmah trazio da mi prepipa penis i on je spomenuo mogucnost IPP, ali nije siguran i trazio je da se uradi ultrazvuk i nekakav PROSS test PGE1. Ja sam malo pogledao internet i postavio pitanje ovde.

Sto se tici povredivanja, iskreno ne znam, fizicke povrede na penisu sigurno nikad nisam imao. ALi sam u neki stavima preterivao.....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jan 17, 2006 5:35 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 12:31 am
Postovi: 599
Lokacija: Kragujevac
Ja bih nastavio da lečenjem kod tog poslednjeg lekara koji je tražio UZvuk. Kad neko evidentne probleme (to što može da se napipa) proba da objasni psihom meni deluje neozbiljno (mada sam ja student pa ne bih da procenjujem rad specijalista). Ureaplazma ne može da pravi takve probleme (bolne erekcije i plakove).

_________________
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 171 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: