diane 35???

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
vandeta0101
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 10, 2008 9:45 pm

diane 35???

Post od vandeta0101 »

Lijep pozdrav!!Novi sam clan imam pitanje!Na preporuku svog ginekologa prvenstveno zbog akni pijem Diane 35 vec 4 mjeseca.Zelim prestati,ali me strah od pomisli sta ako se akne vrate???Da li je neko imao slican slucaj?Ginekolog kaze da se to nece desiti i da nisam sklona bebljanu ako ih pijem mada ja mislim drugacije.Citala sam upustvo i nisam nasla ta 2 odgovora koja me zanimaju.Help!!!!
macjem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 24, 2007 6:44 pm

Post od macjem »

Ja sam pila Diane 35 i akne su mi se povukle, kao sam prestala da ih pijem polako su mi se vracale. Ja sam ih prestala piti jer sam pocela da razmisljam o detetu. Ako je tvoj razlog debljane,mislim da nemas razloga z abrigu ja se barem nisam ugojila. U svakomslucaju to su moja iskustva i mislim da treba u svakom slucaju da se posavetujes sa lekarom.
vandeta0101
Novi član
Novi član

Post od vandeta0101 »

Hvala za odgovor.Kao sto sam rekla moj dokic kaze da ne debljaju ali mene je strah sta ako akne budu gore nego prije?Da li se stanje sa aknama popravilo,kao i menstruacije.?Mozda i ne bi toliko brinula ali na forumima sam procitala sam sve i svasta o Diane 35.Udata sam i ne razmisljam jos uvijek o djetetu samo o posljedicama tih tableta. :o
Ejmi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 9:00 pm

Post od Ejmi »

Valjda nema pravila. U principu je najveca sansa da ce se hormoni posle nekog vremena vratiti na staro, ali kod odredjenog broja devojaka ipak ostane poboljsanje.
Ja sam se najvise plasila da ne izgubim ciklus po prestanku, ali je uz malo zakasnjenje ispalo u redu.
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Cyproteron acetat, glavni sastojak Diane 35 jeste anti-androgen, koji smanjuje dlakavost, masnocu koze i intenzitet akni.
Cim prestanete uzimati Diane 35, akne ce Vam se vratiti za 1-2 nedjelje...a sta je lose da nastavite da uzimate pilule ?
Pozdrav,
ObGyn
vandeta0101
Novi član
Novi član

Post od vandeta0101 »

Nema tu nista lose samo sam mislila da je bolje probati prirodno .Iprije Diane sam imala problema sa menstrucijama mislim nisu bile redovne kasnile su cak po 15 dana.Kad odem na pregled sve je ok nema upala trudnoce niti bilo cega negativnog.Ali sam mislila necu cijeli zivot piti Diane pa me zanimalo kako izgleda kad prestanem.Kako god ja sam odlucila da pijem jos ovaj mjesec,i onda definitivno prestajem,iako moj ginekolog kaze da ce se akne i sve ostalo vratiti.Ali valjda ce sve biti ok!!!! :roll:
displace2replace
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 12:23 pm

Post od displace2replace »

obgyn, da li diane 35 moze pomoci kod hirzutizma?
jelena_vms
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 12:46 am

Post od jelena_vms »

Imam redovan ciklus na 30-ti dan i traje oko 5-6 dana. Otkad pijem dianu 35 imam produženo krvarenje i do 15 dana. Pretpostavljam da mi možda ne odgovaraju. Da li je bilo sličnih situacija?
mima25
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 08, 2007 3:44 pm

Post od mima25 »

Ja imam obrnut problem.Krvavljenje mi traje 1 dan i to jako slabim intezitetom.Pijem ih 6 meseci i svaki mesec sam imala sve slabija krvavljenja.
prgavi cvetic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 11:19 am

Post od prgavi cvetic »

jelena_vms napisao:Imam redovan ciklus na 30-ti dan i traje oko 5-6 dana. Otkad pijem dianu 35 imam produženo krvarenje i do 15 dana. Pretpostavljam da mi možda ne odgovaraju. Da li je bilo sličnih situacija?
Jeco moja drugarica je koristila Diane 35 i imala je slican problem,ali je njoj objasnjeno da to moze da bude perio adaptacije na pilulu(koji traje najmanje 3 meseca),dok joj se organizam ne navikne.I nakon sest meseci tako je i bilo.Evo sad vec devet meseci koristi iste i nema problema. :D
Nema tako velikog problema da se od njega ne moze pobeci! Snoopy
http://www.21dan.com/forum/forum.jsp
jelena_vms
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 12:46 am

Post od jelena_vms »

Hvala na informacijama, probaću još jedan mesec pa ako ne uspe onda izgleda nismo jedno za drugo.
mlsans
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:11 pm

Post od mlsans »

Ja sam pila Diane-35 i odlicno sam ih podnosila,cak su se neke tegobe koje sam imala sa menstruacijom prvo ublazile a posle i nestale.
Ako neko ima tegobe sigurno mu ne odgovaraju pa bi trebalo pronaci neke druge pilule,izbor je veliki.
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

ja sam koristila diane 2 godine. nakon 7 meseci, po prestanku uzimanja terapije, akne su se vratile, u 80% slabijem obliku nego ranije. sad sam ponovo na njima, i osecam se odlicno, a lice mi je vec za mesec dana cisto.
ko ima probleme sa aknama i pojacanom maljavoscu, pravac ginekolog i vidite jel mozete da uzimate diane.
ifigenija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 1:40 pm

Post od ifigenija »

sve najlepse o diani! odlicno je podnosim a akne su prestale da izlaze vec posle 15 dana. sada sam na 3. kutiji, i lice mi je 100% cisto - jupiiiii!!! :D
lilaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 7:54 pm

Post od lilaa »

ja sam pila diane radi regulisanja menstrualnog ciklusa,menstruaciju dobijem svako 60 dana pa i vise nisam se udebljala po prestanku a nisam ni regulisala menstrualni ciklus.Kada sam prestala piti dva dana poslije sam povracala cijeli dan i noc pa nemoj se iznenaditi ako ti se to desi pozzz
Odgovori