Pojačan sekret

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

vedo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 2:52 pm

Post od vedo »

Apsolutno si u pravu Tamaraft, '

jedino sto ja smatram ponekad da je gubljenej vremena otici ginekologu samo zbog sekreta, pa ti odredui 3.grupu i prepise neke opste vaginalete kao sirokog spektra dejstva koje obicno bas tebi ne pomognu.

Ja se uvek pokupim i odem privatno, uzmem VS i cervikalni bris, dobijem i antibiogram pa sa nalazima kodginekologa, a ako nema nekih problema vecih onda i kod farmaceuta u apoteku.
tashimirka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 12, 2008 12:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tashimirka »

vecina zena ima tu nocnu moru da ima pojacan vaginalni sekret, samo sto neke kazu, a neke ne.....ja idem redovno kod ginekologa od kada sam postala seksualno aktivna, ali bez obzira na to...sekret je uvek prisutan. Imam istog partnera sedam godina i oboje se izlecimo i to traje 2 meseca i onda se opet vrati. On nema nikakvih tegoba, ali za svaki slucaj se izleci jer mu ja verovatno prenesem bakterije, pa da mi ne bi posle vratio kada se ja izlecim, ali dzabe...nije to nista strasno, ali bas ume da nervira, stalno se osecam nekako prljavo. Muskarcima se retko poznaju tegobe, cak i kada ih ima, tako mi je rekla dr , oni su uvek nekako postedjeni :lol:
tacak
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 7:54 pm

Post od tacak »

zdravo svima ,
ovih dana imam problem sa tom cudnom boljkom , malo se salim .
inace sam zena koja redovno ide lekaru tj ginekologu .
nisam imala ozbiljnije probleme . ali ovo me bas brine .
pre dva meseca sam bila kod ginekologa i uradila kompletno sve analize i mogu da se pohvalim nikad bolje, ali vec sada imam problem sa sekretom koji je redak i malo je obilniji , i takodje imam bolne odnose , i malo sam prokvarila tokom odnosa . imam stalnog partnera vec 5 god.
hvala i pozdrav svima .
borba
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

Post od seven.maja »

Da bi se ''izlijecio' sekret, potrebno je uraditi vaginalni i cervikalni bris sa antibiogramom. Na taj nacin ce se izlovati prisutna patogena bakterija (bakterije) pa ce se ici sa ciljanom terapijom, a ne sa vaginaletama koje se ''napamet'' propisuju.
Muskarac ce uraditi spermokulturu ili bris uretre.

Pored toga, osnovno je testirati se na hlamidije, ureaplazmu i mikoplazmu, te uz uslov da se partneri ne mijenjaju (ako i mijenjaju onda ne bez prezervativa dok se ne odrade osnovne pretrage) rijesiti postojeci problem.
aleksandra_k
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 16, 2007 2:05 pm

Post od aleksandra_k »

Imam jedno pitanjce...pojacani sekret imam vec duze vreme, nekad nestane, pa se opet javi, pa nestane...uglavnom kad sam nervozna se javi...zuckasta boja i oseti se...stvar je mog glupog straha sto nisam ranije isla, pa posto sam definitivno odlucila sledece nedelje da odem zanima me kako ce izgledati taj pregled, tj. kako ce mi uzeti bris jer mi ne moze raditi pravi papa test...? vaginalni i cerviklani bris? I ako bi neko mogao da mi preporuci ginekologa u Studentskoj poliklinici... Unapred hvala na odgovoru :D
Dylan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 12:29 pm

Hitno

Post od Dylan »

Pozdrav svima.

Nameravam da posetim ginekologa u najskorije vreme. Ali pre toga bih volela da mi neko odgovori na pitanje o chemu bi moglo da se radi u sluchaju jakog i gustog vaginalnog sekreta braon boje, bez peckanja, svraba ili bolova? Sekret prestaje par dana pred menstruaciju i tada je sve chisto i normalno. Takodje, sekret se vraca hronichno, na svakih par meseci.
Inache, imam vrlo osetljive reproduktivne organe, i ranije sam ovaj sekret pripisivala prehladi (pojavio se otprilike pre godinu dana, ali poshto nema propratnih simptoma, nisam ishla kod ginekologa).

Unapred hvala.
i.cola
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 12:22 pm

stalni problemi sa vaginalnim sekretom

Post od i.cola »

Vec par godina imam problema sa vaginalnim sekretom: bakterijska infekcija, kada mi daju terapiju pojavi se gljivicna i tako naizmenicno. Imala sam enterokoke, eserihiju, trihomonas, kandidu i tako non-stop. Koristila sam sve postojece vaginalete, pijem laktobacile i razne lekove, ali nema efekta. Moram da napomenem da mi sekret jako smeta, svrbi, pece i boli me stomak. Molim da se javi neko ako je imao slican problem, ili zna kako da uspostavim normalnu vaginalnu floru.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

preporuichujem svima da pochnu da prate temu Sta svaka zena MORA da zna na ovom podforumu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm

Post od LjubicaBubica »

Ja moram da pitam kad ste vec kod sekreta...ginekolog mi je rekao da se irigatorom ispiram cajem od kamilice...da samo to smem zbog trudnoce...ali mi nije rekao koliko to cesto sme i treba...? Zna li neko?
Odgovori