Parafinsko ulje za bebe

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
dejan27
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 12:56 pm

Parafinsko ulje za bebe

Post od dejan27 »

Preporucili su mi parafinsko ulje da dam bebi od 7 meseci jednu kasikicu ujutro posto ima veoma tvrdu stolicu. MEne interesuje koliko je to sigurno i zdravo za malo dete?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

KO vam je to preporuchio? Komshije ili vash pedijatar?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Meni je lekar za takav problem preporucio mlecni secer. To sam samo jednom probala stavila sam joj jednu kasicicu u mleko i odmah je obavio svoje. Posle hvala bogu nismo imali vise taj problem...
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Sad tek vidim da beba ima 7 meseci. To vam je onda najbolje da resite kasicama tako sto cete joj dati vise voca (pogotovo jabuke) ili kasica od zitarica. Obratite paznju da l beba unosi dovoljno tecnosti...
dejan27
Aktivan član
Aktivan član

Post od dejan27 »

Preporucio nam je pedijatar "kazu stari lek"! Sto se tice ishrane nemomo problema sto znaci da jede dosta voca povrca zitarica .... al nepomaze nista.

Znam zvuci cudno parafinsko ulje ni ja nisam cula za tako nesto a nisam uspela naci nista ni na internetu.

Mlecni secer to nisam probala jer moj sin samo sisa jos a nedajem mu kravljeg mleka jos!
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Pa ja sam to stavljala u moje mleko. Taj mlecni secer sam kupovala u DM-u(mozda ga ima i kod nas u toj prodavnici). Jedna kasicica nam je sredjivala problem. Inace moja sestra pati od slicnog problema i isto je probala sa nekim preparatom na toj bazi i isto je bilo super.
Za parafinsko ulje nisam jos nikad cula pa vam ne mogu na to odgovoriti, ovo je samo moj predlog i iskustvo....
dejan27
Aktivan član
Aktivan član

Post od dejan27 »

Za parafinsko ulje niko nije cuo od moji prijatelja kao sto sam i rekla gledala sam na inernetu i nisam nasla nista na tu temu oralne primene. U svakom slucaju hvala svakako ovih dana idemo na pregled kod lekara pa cu da se konsultujem sto se tice mlecnog secera!
Odgovori