ok, bio sam na gastroskopiji kod dr Dodera, i evo sta pise:
Jednjak: znaci ezofagitisa grad B
Kardija kompetentna. Od kardije do pilorusa sluznica bez defekta epitela. U antralnoj regiji brojne hiperemicne plaze. Peristaltika ocuvana. Bulbus grubljih nabora, bez ulceracija. dalje do D3 nalaz uredan.
Dg: Reflux oesphagitis
Gastritis chr
Th: Nexium 40 mg 1x1 14 dana, nakon toga Nexium 20mg 1x1 6nedelja
Formilid 500mg 2x1 7 dana
Orvagyl 400mg 3x1 7 dana
Molim vas za pomoc oko dijagnoze i terapije
Re: Molim vas za pomoc oko dijagnoze i terapije
fedja napisao:ok, bio sam na gastroskopiji kod dr Dodera, i evo sta pise:
Jednjak: znaci ezofagitisa grad B
Kardija kompetentna. Od kardije do pilorusa sluznica bez defekta epitela. U antralnoj regiji brojne hiperemicne plaze. Peristaltika ocuvana. Bulbus grubljih nabora, bez ulceracija. Dalje do D3 nalaz uredan.
Dg: Reflux oesphagitis
Gastritis chr
Th: Nexium 40 mg 1x1 14 dana, nakon toga Nexium 20mg 1x1 6nedelja
Formilid 500mg 2x1 7 dana
Orvagyl 400mg 3x1 7 dana
uf, izvinite za ovaj post gore, nesto je komp poludeo....
zanima me samo zasta je koji od ovih lekova i kada je najbolje da ih uzimam, tj. ujutru ili uveche?
i koliki razmak je potreban izmedju uzimanja svakog od njih jer , chini mi se, da mi je apotekarka rekla da neke lekove ne treba uzimati zajedno...
hvala unapred

zanima me samo zasta je koji od ovih lekova i kada je najbolje da ih uzimam, tj. ujutru ili uveche?
i koliki razmak je potreban izmedju uzimanja svakog od njih jer , chini mi se, da mi je apotekarka rekla da neke lekove ne treba uzimati zajedno...
hvala unapred

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm
Klaritromicin nemoj na prazan stomak zna da bude grozan, od njega je gorko u ustima dok se pije treba i preko dana stalno nesto da se gricka, grisine, bilo sta. Orvagyl daje metalni ukus u ustima i od njega hoce da bude crn jezik pila sam ga 10 dana i tako mi je bilo. Samo popi ujutru nastinu neki od antiulkusnih lekova ranisan loseprazol i sl. nisam sigurna ali nesto mislim da je taj nexijum iz te grupe proveri molim te u upustvu ili pozovi dezurnu apoteku pa ih pitaj, posle pola sata dorucak pa onda antibiotici sa razmakom od po pola sata takodje. Ja bih tako uradila a ako i dalje uzimanje tih lekova izaziva vece tegobe u stomaku, otisla bih kod doktora da mi da nesto lakse ima nacina. Ima i fenomenalan caj tj. dva. Kad boli zeludac pije se topli caj od hajducke trave jedna casa. Za smanjenje kiseline u zelucu koja je odgovorna za hiperemiju erozije i zadebljanja kuva se sledece stavi da uzavri pola litra vode. Kad provri stavi u to malo izmedju tri prsta zalfije da vri tri minuta. Skloni sa vatre i stavi iste kolicine majcine dusice, kantariona i maticnjaka, poklopi se i stoji deset minuta procedi se i pije po gurljaj u toku dana kad se setis. Samo toliko tog caja za 24h.Eto toliko i srecno 

blue wawes napisao:Klaritromicin nemoj na prazan stomak zna da bude grozan, od njega je gorko u ustima dok se pije treba i preko dana stalno nesto da se gricka, grisine, bilo sta. Orvagyl daje metalni ukus u ustima i od njega hoce da bude crn jezik pila sam ga 10 dana i tako mi je bilo. Samo popi ujutru nastinu neki od antiulkusnih lekova ranisan loseprazol i sl. nisam sigurna ali nesto mislim da je taj nexijum iz te grupe proveri molim te u upustvu ili pozovi dezurnu apoteku pa ih pitaj, posle pola sata dorucak pa onda antibiotici sa razmakom od po pola sata takodje. Ja bih tako uradila a ako i dalje uzimanje tih lekova izaziva vece tegobe u stomaku, otisla bih kod doktora da mi da nesto lakse ima nacina. Ima i fenomenalan caj tj. dva. Kad boli zeludac pije se topli caj od hajducke trave jedna casa. Za smanjenje kiseline u zelucu koja je odgovorna za hiperemiju erozije i zadebljanja kuva se sledece stavi da uzavri pola litra vode. Kad provri stavi u to malo izmedju tri prsta zalfije da vri tri minuta. Skloni sa vatre i stavi iste kolicine majcine dusice, kantariona i maticnjaka, poklopi se i stoji deset minuta procedi se i pije po gurljaj u toku dana kad se setis. Samo toliko tog caja za 24h.Eto toliko i srecno
hvala blue wawes, poslusacu tvoj savet... i sam gledam da izbegnem da uzimam antibiotike na prazan stomak, ali po rasporedu pijenja ispada da klaritromicin i orvagil treba da popijem u ponoc , odnosno u pola 3 ujutru a tad me mrzi da jedem nesto.... ali upotrebicu stari trik za uzimanje antibiotika, pa cu ih uzimati sa jogurtom... znam da kada sam bio mali tako sam ih uvek pio i nije me boleo stomak...
pozz
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm
ej pozdrav...blue wawes napisao:fedja, kako ti ide? Lekovi se piju sa vodom to je najbolje, a pre toga neki keksic...
pa evo nije lose.... vise me ne boli stomak.... kao sto kazesh, uvek nesto zvacem... uglavnom pijem sa vodom ali uvece kad moram da popijem (oko 2-3 ujutru) pijem sa jogurtom da me ne bi boleo stomak... inache, u uputstvu ne pise nista protiv mleka i mlechnih proizvoda pa bi trebalo da je ok da se pije sa jogurtom... znam da tetraciklini ne smeju sa mlechnim proizvodima...