Hlamidija/za Dr. Obgyn
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jun 09, 2008 10:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
terapija
E ovako stigao danas nalaz spermokulture:Izolovane su retke kolonije Staphylococcus epidermidis, enterococcus i Alfa hemoliticni Streptococcus.
PItanje:Urolog koji je prepisao terapiju nije video spermo kulturu nalaz, a vec dao terapiju: 10 dana Viziren 2*1, pa 10 dana baktrim 2*2.DA li ova terapija pokriva ove bakterije ili da uklucim jos neki ? napominjem da nije radjen antibiogram i ako sam napomenuo (mozda zbog retke kolonije).JOS JEDNOM MOLIM ZA SAVET
I jos nesto peckanje u uretri je nadam se od ovih bakterija a ne od Hlamidije?A???
PItanje:Urolog koji je prepisao terapiju nije video spermo kulturu nalaz, a vec dao terapiju: 10 dana Viziren 2*1, pa 10 dana baktrim 2*2.DA li ova terapija pokriva ove bakterije ili da uklucim jos neki ? napominjem da nije radjen antibiogram i ako sam napomenuo (mozda zbog retke kolonije).JOS JEDNOM MOLIM ZA SAVET
I jos nesto peckanje u uretri je nadam se od ovih bakterija a ne od Hlamidije?A???
nista
-
- Novi član
- Kontakt:
?????
Moj doktor je mene ubedio da nije ista, leci se verovatno istim antibioticima plus mast za ochi.. ili ........??? MA sto nema odgovora ? Ja i dalje pijem tablete a da nisam siguran da ih treba piti. AJDE JAVITE SE ZNALCI.
nista
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
...
U pitanju je ista hlamidija, leci se antibioticima, ali je neophodno koristiti i mast za ochi, odnsono kapi za ochi. Obicno ide kombinacija i mast i kapi. Hlamidija u ochima se jako tesko leci i postoji velika verovatnoca da se ne izleci. Uglavnom, trenutno vlada misljenje da ako se sistemski hlamidija izbaci iz organizma, a ostane u ocima, nece se siriti ponovo, vec ostaje lokalizovana u ochima.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
Sto se tice tvog pitanja, ovako napamet se ne moze nista reci. Visiren bi trebalo da pokrije te bakterije, ali bez antibiograma se ne moze znati 100 posto. Ako je hlamidija izlecena, onda peckanje nije od nje. Ponekad nakon izlecene hlamidije ostaje osecaj peckanja jos neko vreme, jer je postojala infekcija, to bi vremenom trebalo da nestane.
-
- Novi član
- Kontakt:
JOS OVO
DOBRO EVO JOS JEDNO I NECU VISE. POSLE VISERENA SAM UZIMAO BAKTRIM 6 DANA A TREBAO SAM 10. PRESTAO SAM JER SAM MISLIO DA JE ZA NADJENE BAKTERIJE KOJE SU RETKE DOVOLJNO, SADA SE MEDJUTIM RAZMISLJAM DA PRODUZIM I DA UKUPNA TERAPIJA BUDE 10 VISIREN I 10 BAKTRIM KAO STO JE UROLOG I REKAO.ETO PITAM SE SAMO DA LI SAM TREBAO PITI DO KRAJA I KAKVA JE RAZLIKA.HVALA
nista
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 2:47 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 2:47 pm