Hlamidija/za Dr. Obgyn

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

mani
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 09, 2008 10:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

terapija

Post od mani »

E ovako stigao danas nalaz spermokulture:Izolovane su retke kolonije Staphylococcus epidermidis, enterococcus i Alfa hemoliticni Streptococcus.
PItanje:Urolog koji je prepisao terapiju nije video spermo kulturu nalaz, a vec dao terapiju: 10 dana Viziren 2*1, pa 10 dana baktrim 2*2.DA li ova terapija pokriva ove bakterije ili da uklucim jos neki ? napominjem da nije radjen antibiogram i ako sam napomenuo (mozda zbog retke kolonije).JOS JEDNOM MOLIM ZA SAVET
I jos nesto peckanje u uretri je nadam se od ovih bakterija a ne od Hlamidije?A???
nista
necca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 02, 2008 12:59 pm

Post od necca »

ja sam skoro da obris oba oka i pozitivan sam na hlamidiju,pa me interesuje da li je to ista hlamidija koja se nalazi i u uretri, i kako se leci.
mani
Novi član
Novi član
Kontakt:

?????

Post od mani »

Moj doktor je mene ubedio da nije ista, leci se verovatno istim antibioticima plus mast za ochi.. ili ........??? MA sto nema odgovora ? Ja i dalje pijem tablete a da nisam siguran da ih treba piti. AJDE JAVITE SE ZNALCI.
nista
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm

...

Post od nenadns »

U pitanju je ista hlamidija, leci se antibioticima, ali je neophodno koristiti i mast za ochi, odnsono kapi za ochi. Obicno ide kombinacija i mast i kapi. Hlamidija u ochima se jako tesko leci i postoji velika verovatnoca da se ne izleci. Uglavnom, trenutno vlada misljenje da ako se sistemski hlamidija izbaci iz organizma, a ostane u ocima, nece se siriti ponovo, vec ostaje lokalizovana u ochima.
mani
Novi član
Novi član
Kontakt:

re

Post od mani »

Moram da zamolim za odgovor na moje prethodno pitanje u vezi antibiotika i bakterija, Petak 20 Jun . hvala
nista
nenadns
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenadns »

Sto se tice tvog pitanja, ovako napamet se ne moze nista reci. Visiren bi trebalo da pokrije te bakterije, ali bez antibiograma se ne moze znati 100 posto. Ako je hlamidija izlecena, onda peckanje nije od nje. Ponekad nakon izlecene hlamidije ostaje osecaj peckanja jos neko vreme, jer je postojala infekcija, to bi vremenom trebalo da nestane.
mani
Novi član
Novi član
Kontakt:

JOS OVO

Post od mani »

DOBRO EVO JOS JEDNO I NECU VISE. POSLE VISERENA SAM UZIMAO BAKTRIM 6 DANA A TREBAO SAM 10. PRESTAO SAM JER SAM MISLIO DA JE ZA NADJENE BAKTERIJE KOJE SU RETKE DOVOLJNO, SADA SE MEDJUTIM RAZMISLJAM DA PRODUZIM I DA UKUPNA TERAPIJA BUDE 10 VISIREN I 10 BAKTRIM KAO STO JE UROLOG I REKAO.ETO PITAM SE SAMO DA LI SAM TREBAO PITI DO KRAJA I KAKVA JE RAZLIKA.HVALA
nista
nenadns
Aktivan član
Aktivan član

...

Post od nenadns »

Ako ste prestali da pijete, onda nemojte nastavljati. Uradite ponovo spermokulturu i znacete na cemu ste.
necca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 02, 2008 12:59 pm

Post od necca »

da li mozete da mi kazete kako se uzima sumamed 500 protiv hlamidije
Katastrashno
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 2:47 pm

Post od Katastrashno »

Htela bih da vas pitam shta da koristim za zastitu creva? Ustanovljena mi je hlamidija i zbog jakih antibiotika mi je ginekolog rekao da koristim lek za zashtitu creva...ali nije rekao koji.... Unapred zahvaljujem...
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

Npr. Probiotic.
Katastrashno
Novi član
Novi član

Post od Katastrashno »

Hwala....
Katastrashno
Novi član
Novi član

Post od Katastrashno »

Htela bih jos nesto da pitam, imam hlamidiju i zavrsila sam sa terapijom, posle koliko vremena treba da se testiram....i da li je moguce da sam se izlechila sa obzirom na to da mi je ginekolog rekao da ce mi lecenje trajati oko 6 meseci? :(
Odgovori