Hlamidija/za Dr. Obgyn
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 05, 2008 4:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
A koje lekove je pio? Možda je u pitanju hronični prostatitis, jer tada antibiotici vrlo teško prodiru u prostatu. Normalno prodiru samo ako je zapaljenje akutno. Najbolje prodiru neki lekovi koji nisu efektni protiv hlamidije. Po jednom istraživanju koje sam našao na Internetu, najbolje deluje azithromycin (Hemomicin), ali se preporučuje ofloxacin (Visiren) zbog bar meni sumnjive argumentacije. Nažalost, najjeftiniji doxycycline je pokazao najgore rezultate.
Loša stvar je i to što se na hlamidiju ne može uraditi antibiogram, s obzirom da su otkriveni rezistentni sojevi na neke antibiotike.
Na kraju, ne znam koji test je radio i koliko puta, jer ne verujem ni ta imunofluorescencija da može baš svaki put da omane. U stvari, u jednoj laboratoriji su mi rekli da ne može da omane ako se dovoljno sačeka posle prestanka primene antibiotika (7-20 dana, zavisno od antibiotika). Ali ni imunofluorescencija se ne radi u svakoj laboratoriji isto, tako da kažu da taj period može da ide i do 2 meseca.
Loša stvar je i to što se na hlamidiju ne može uraditi antibiogram, s obzirom da su otkriveni rezistentni sojevi na neke antibiotike.
Na kraju, ne znam koji test je radio i koliko puta, jer ne verujem ni ta imunofluorescencija da može baš svaki put da omane. U stvari, u jednoj laboratoriji su mi rekli da ne može da omane ako se dovoljno sačeka posle prestanka primene antibiotika (7-20 dana, zavisno od antibiotika). Ali ni imunofluorescencija se ne radi u svakoj laboratoriji isto, tako da kažu da taj period može da ide i do 2 meseca.
-
- Novi član
A koje lekove je pio? Možda je u pitanju hronični prostatitis, jer tada antibiotici vrlo teško prodiru u prostatu. Normalno prodiru samo ako je zapaljenje akutno. Najbolje prodiru neki lekovi koji nisu efektni protiv hlamidije. Po jednom istraživanju koje sam našao na Internetu, najbolje deluje azithromycin (Hemomicin), ali se preporučuje ofloxacin (Visiren) zbog bar meni sumnjive argumentacije. Nažalost, najjeftiniji doxycycline je pokazao najgore rezultate. Ovde treba imati na umu da neki antibiotici koji se preporučuju za hlamidiju ili hronični prostatitis nisu uključeni u ovo istraživanje.
-
- Novi član
Kao što rekoh, pre nedelju dana sam završio sa antibioticima. Urlog mi je rekao odmah posle 3-4 dana ponovo da radim test. Doktori koji rade po laboratorijama preporučuju bar 20-30 dana da ne bih dobio lažno pozitivan ili lažno negativan rezultat. Rešio sam da radim DIF iz brisa, a eventualno posle kao potvrdu ELISA iz krvi. Ja mislim da bakterija nije uništena jer imam i dalje simptome: peckanje na početku mokrenja, hladnoću i tištanje između testisa i anusa, probleme sa izbacivanjem stolice (ne znam da li je povezano), slabost u zglobovima. Može li neko da mi pomogne oko ovog (kad da ponovim bris)?
-
- Novi član
Hvala, možda ću ići na jedan test u privatnoj laboratoriji koji se radi iz brisa, jer doktorka tvrdi da je mnogo pouzdaniji, a treba manja pauza. Samo mi je sumnjivo što nije htela da mi kaže kako se zove taj test, jedino mi je rekla da nije ni jedan od ova 3 (DIF=DFA, ELISA, PCR).
Inače, dosta toga o hlamidijama, dijagnostici i tretmanu možete naći na
www.chlamydiae.com
http://www.prostatitis.org/chlamydia.html
Inače, dosta toga o hlamidijama, dijagnostici i tretmanu možete naći na
www.chlamydiae.com
http://www.prostatitis.org/chlamydia.html
-
- Novi član
Evo jednog pregleda testova na hlamidiju:
http://www.cicatelli.org/IPP/downloadab ... 012007.pdf
(EIA=ELISA)
Imaš i u obliku tabele
http://www.ucsf.edu/castd/toolbox/Chlam ... n-2002.pdf
http://www.cicatelli.org/IPP/downloadab ... 012007.pdf
(EIA=ELISA)
Imaš i u obliku tabele
http://www.ucsf.edu/castd/toolbox/Chlam ... n-2002.pdf
-
- Novi član
Radio sam u pomenutoj laboratoriji taj test iz brisa, kao i ELISA IgG iz krvi i oba rezultata su mi negativna. Ispada (po drugom testu) da nikad nisam ni imao hlamidiju, a prethodno je DIF u Higijenskom zavodu (državna institucija) bio pozitivan, pre njega nisam pio antibiotike. Sad ne znam da li je DIF dao lažno pozitivan rezultat ili ELISA lažno negativan. Da li da radim PCR? Morao bih da platim 2450 dinara + kartu do Beograda i nazad. Imam i dalje simptome i sumnjam da su bakterije ostale u prostati, a da ih bris koji je išao samo par santimetara nije dohvatio.
Potpuno vas sve razumem, jer i ja i suprug imamo tih problema jos od 2005. a verovavno smo ih imali i ranije ali nismo znali. Mi smo zajedno od 2001. pa verovatno jos od tada imamo. To sve i nije toliko bitno.
U medjuvremenu smo pili dovicin, hemomicin, viziren, eritromicin, sumamed, neki caj i sve nam to nije pomoglo.
Sada trenutno pijem rovamycine 1.500.000 IU/tab na 12 sati dve kutije. Sta mislite o tom leku? Preporucio mi ga je moj lekar, ali je uputstvo ne grckom, a na inrernetu na sajtovima na engleskom ne pominje se chlamidija vec uopsteno govore o bakterijama i gonoreji.
Da li je neko pio ovaj lek?
U medjuvremenu smo pili dovicin, hemomicin, viziren, eritromicin, sumamed, neki caj i sve nam to nije pomoglo.
Sada trenutno pijem rovamycine 1.500.000 IU/tab na 12 sati dve kutije. Sta mislite o tom leku? Preporucio mi ga je moj lekar, ali je uputstvo ne grckom, a na inrernetu na sajtovima na engleskom ne pominje se chlamidija vec uopsteno govore o bakterijama i gonoreji.
Da li je neko pio ovaj lek?
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 17, 2007 4:15 pm
- Kontakt:
Hlamidija - provera prostate, jajnika i jajovoda...
da li neko zna koliko ovaj test moze da bude neprijatan? pitam jer je mom suprugu bris za PCR bio jako bolan i nisam sigurna da bi se preterano obradovao citiranom. da li postoji jos neki manje bolan nacin da se utvrdi da li se hlamidija odomacila u prostati i isto pitanje samo se odnosi na zene, tj. da li neko zna kojom metodom se utvrdjuje da li je dosla do jajovoda i/ili jajnika?nenadns napisao:uradi bris eksprimata prostate, radi se isto kao i klasican bris, s tim sto se uzima mnogo dublje, dakle iz prostate.
Jako bih bila zahvalna ako bi mi neko razjasnio ova dva pitanja.
Unapred hvala
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
...
Sto se tice brisa kod muskaraca, mozda je za nijansu neprijatnije, kad se uzima iz prostate, ali mislim da je zdravlje najbitnije, tako da tih par sekundi dok se uzme bris moze da se istrpi, nije toliko strasno kao sto zvuci, bitno je samo da to radi strucno lice, dakle urolog. Ti brisevi su vrlo tanki, imaju na vrhu malo vatice, i cela procedura traje 5-6 sekundi.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 17, 2007 4:15 pm
- Kontakt:
Hlamidija
Ma, naravno da je zdravlje najvaznije, ali tesko da neko ko je preziveo tih 5-6 sekundi, pa onda imao bolove pri mokrenju naredna 3 dana moze na takav pregled racionalno da gleda. Inace, bris nije uzeo urolog, vec osoba koja radi u laboratoriji Hexolab, za koju sam procitala da jedina radi PCR testove (ne racunam drzavne ustanove), i ako sam dobro razumela tehnicara sa kojim sam razgovarala, ona je babica.
Puno hvala na odgovoru
Puno hvala na odgovoru