Hvala postovanim Doktorima na odgovorima.Jako ste me utesili i sada
sa velikom nadom pristupam resavanju ove moje bolesti.
Uradicu kao sto ste me savetovali i potrazicu pomoc pomenutih
strucnjaka.
Sve najlepse i srecni praznici !
da li je zaista neophodna histeroktomija
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Jedini nacin da se utvrdi tacna lokalizacija i velicina mioma/polipa osim histeroskopije nije klasicni ultrazvuk koji je ova pacijentinja imala nego SIS / saline infused sonogram ili za laike ultrazvuk uterusa ispunjen normalnom fizioloskim rastvorom koji se u Srbiji ne radi / i histeroskop.
Obicni ultrazvuk zbog sastavljenih zidova matericne supljine NE MOZE da da odgovor na dilemu dijagnosticara da li se radi o polipu ili o miomu !!!
Dakle u ovom slucaju kada se ne zna o cemu se radi a pacijentkinja treba i terapiju / odstranjenje mioma/polipa i pregled matericne supljine sa ciljem da se iskljuci postojanje jos nekog polipa ili mioma, praceno kiretazom / NAJBOLJA metoda jeste histereskopija sa/bez resektoskopijom.
Ovo je moj licni stav i svih 14 ginekologa / univerzitetskih profesora u bolnici u kojoj ja radim i koja odredjuje protokole lijecenja razlicitih ginekoloskih i obstetrickih oboljenja u cijeloj Kanadi based od EBM / evidence based medicine /.
ObGyn
Hvala za cestitke
Obicni ultrazvuk zbog sastavljenih zidova matericne supljine NE MOZE da da odgovor na dilemu dijagnosticara da li se radi o polipu ili o miomu !!!
Dakle u ovom slucaju kada se ne zna o cemu se radi a pacijentkinja treba i terapiju / odstranjenje mioma/polipa i pregled matericne supljine sa ciljem da se iskljuci postojanje jos nekog polipa ili mioma, praceno kiretazom / NAJBOLJA metoda jeste histereskopija sa/bez resektoskopijom.
Ovo je moj licni stav i svih 14 ginekologa / univerzitetskih profesora u bolnici u kojoj ja radim i koja odredjuje protokole lijecenja razlicitih ginekoloskih i obstetrickih oboljenja u cijeloj Kanadi based od EBM / evidence based medicine /.
ObGyn
Hvala za cestitke