trigliceridi i holesterol
trigliceridi i holesterol
imam stalno povecan nivo triglicerida (oko 3) holesterol 6,5....ugradjena vjestacka aortna valvula....koje tablete treba uzimati?
vestacka Ao valvula, da vas podsetim zahteva antikoagulantnu terapiju, sa redovnom kontrolom INR, uzimanjem antibiotika pred svaku intervenciju stomatologa ili neku operaciju, i redovne eho-preglede.
pokusajte sa dijetom, jer vase vrednosti nisu drasticno povisene, ali zaista udjite u rezim ishrane u kojoj su redukovane masnoce!
nakon sprovedene dijete, nakon nekih 6-7 nedelja, uradite ponovo laboratoriju, ali sa frakcijama holesterola (HDK, LDL) i ako su i dalje povisene-odnosno ako vrednosti HDL budu snizene, od kardiologa koji vas prati trazite da vam uvede lek iz grupe statina
pokusajte sa dijetom, jer vase vrednosti nisu drasticno povisene, ali zaista udjite u rezim ishrane u kojoj su redukovane masnoce!
nakon sprovedene dijete, nakon nekih 6-7 nedelja, uradite ponovo laboratoriju, ali sa frakcijama holesterola (HDK, LDL) i ako su i dalje povisene-odnosno ako vrednosti HDL budu snizene, od kardiologa koji vas prati trazite da vam uvede lek iz grupe statina
hdl holesterol niske vrednosti
Postovani,
zanima me na sta ukazuju snizene vrednosti hdl holesterola.
na jednom starom nalazu od pre 2 godine pise:
hdl holesterol 1.06 (1.-1.6 rizicno) (<1 visoko rizicno)
sad je
hdl holesterol 0.97 (1.03-1.6)
posto se ponovila snizena vrednost, zabrinuh se iako mi dr nista nije rekao da je problem.
da li ovo na bilo koji nacin moze da utice na nemogucnost trudnoce?
hvala
zanima me na sta ukazuju snizene vrednosti hdl holesterola.
na jednom starom nalazu od pre 2 godine pise:
hdl holesterol 1.06 (1.-1.6 rizicno) (<1 visoko rizicno)
sad je
hdl holesterol 0.97 (1.03-1.6)
posto se ponovila snizena vrednost, zabrinuh se iako mi dr nista nije rekao da je problem.
da li ovo na bilo koji nacin moze da utice na nemogucnost trudnoce?
hvala
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 12:29 pm