trigliceridi i holesterol

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
gile_18
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 01, 2008 8:46 pm

trigliceridi i holesterol

Post od gile_18 »

imam stalno povecan nivo triglicerida (oko 3) holesterol 6,5....ugradjena vjestacka aortna valvula....koje tablete treba uzimati?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

vestacka Ao valvula, da vas podsetim zahteva antikoagulantnu terapiju, sa redovnom kontrolom INR, uzimanjem antibiotika pred svaku intervenciju stomatologa ili neku operaciju, i redovne eho-preglede.

pokusajte sa dijetom, jer vase vrednosti nisu drasticno povisene, ali zaista udjite u rezim ishrane u kojoj su redukovane masnoce!
nakon sprovedene dijete, nakon nekih 6-7 nedelja, uradite ponovo laboratoriju, ali sa frakcijama holesterola (HDK, LDL) i ako su i dalje povisene-odnosno ako vrednosti HDL budu snizene, od kardiologa koji vas prati trazite da vam uvede lek iz grupe statina
gile_18
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 01, 2008 8:46 pm

Post od gile_18 »

hvala vam .....
nena3beba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:28 pm

hdl holesterol niske vrednosti

Post od nena3beba »

Postovani,
zanima me na sta ukazuju snizene vrednosti hdl holesterola.

na jednom starom nalazu od pre 2 godine pise:
hdl holesterol 1.06 (1.-1.6 rizicno) (<1 visoko rizicno)

sad je
hdl holesterol 0.97 (1.03-1.6)

posto se ponovila snizena vrednost, zabrinuh se iako mi dr nista nije rekao da je problem.

da li ovo na bilo koji nacin moze da utice na nemogucnost trudnoce?
hvala
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

neno, ako nije u pitanju ekstremna pothranjenost, na holesterol moze uticati i tiroidna zlezda (ali i ne mora!!!).

Idi na odeljak Endokrinologije, tamo ce ti verovatno znati reci.

Pozdrav
sojka.jagodic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 12:29 pm

Post od sojka.jagodic »

imam holesterol 3 a trigliceride 6,57, molim vas sta da radim, zna li neko neki efikasan lijek, probalasa mnogo lijekova, ali nema koristi vec duze godina to me prati imala sam cak 14 trigliceride prosle godine, a osim toga imam i visok krvni pritisak
Odgovori