Svastara

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od evo mene »

Podržavam te,ako budeš mogao,ubaci me preko veze.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 7:27 am

Post od oldtimer »

Na zahtev citalaca, :)

(u prevodu - muz jedne dame sa foruma se bocnuo u prst dok je majstorisao po kuci, pa sam joj obecala neke svoje davne tekstove sa drugih foruma)

............

Cega se muskarci plase? - part I

Ratovace sa celim svetom, potucice se sa svakim papkom koji im zvizdi za ribom (kasnije ce i tu ribu da istuku, 'iz pedagoskih razloga', ali to je neka druga tema), hrabro ce da odbruse sefu, da se posvadjaju na salteru u opstini, ili da potegnu vatreno oruzje zbog mesta na parkingu.

Letece sekire zbog medje, a sacmare zbog pevaljke, ali...

Ono bledozeleno lice kod zubara nije takvo zbog BOLA - o, lako bi on izasao na kraj i sa pet bolesnih zuba, ne sa jednim!!!

Nikako se on ne plasi zubara, to je samo ona busilica, ona odvratno zvuci!!

A i on je kreten zivi, sto je poslusao zenu da dodje kod tog kasapina!! Mogao je lepo da popije jos koju saku aspirina, i zubobolja bi sigurno prosla!

Ovako, predat na milost i nemilost onom cudovistu od zubara, moze jedino da smislja kako ce tacno da kazni zenu/majku/prijatelja koji ga je NATERAO da dodje kod zubara...

Slicno je i kad je u pitanju grip - kuca se odmah pretvara u bolnicu, (to je bolest koja 'mora da se odlezi'), ukucani su u stanju povecane borbene gotovosti (ko zna sta ce tu jos da zatreba), pri ruci su, osim prirucne apoteke, jos i sve sile 'narodnih' lekova, od komovice i kukuruzne prekrupe (za obloge), pa do kuvane rakije i belog luka (tzv. dezinfekcija iznutra).

Prestravljena porodica propira svinjsku mast na smenu, hoda na prstima (tata je bolestan!!), a siroti bolesni otac porodice stenje ispod obloga od sirceta i zali se na sudbu kletu - eh, kamo srece da imam isijas, ili probleme sa prostatom!!

To je nesto sto traje, mozes na to i da se pozalis nekome, u kafani ili na poslu!

A ne ovo, kao baba neka, smrca i kija!! Vise nego ponizavajuce!!

Ipak, najteze je kada NJEGA boli glava - to nije psihosomatska bolest, cak ni prigodan izgovor za sebicluk, lenjost ili nemar - ne, to je ceo ritual, sa razradjenim fazama i moze da traje izmedju nekoliko sati i nekoliko dana.

Retko ima samo jedan uzrok, obicno je u pitanju vise dogadjaja u nizu - sin je trazio pare za ekskurziju rano ujutru, prosuo je kafu na kravatu, onda je na putu do posla pukla guma i na kraju ga je i sef izgrdio - dovoljan razlog da se, cim stigne kuci, prodere da ga svi ukucani cuju 'BOLI ME GLAVA', upali TV, pokrije se novinama i pocne intenzivno da razmislja o svojoj glavobolji .

(Interesanto je sto ga na kraju stvarno i zaboli glava, verovatno od olovnih isparenja iz novina).
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Hahaha.E,moram se nasmijati.Živa istina.Pitam se samo da to nije neki ,još nepoznati gen,koji utiče na ponašanje.
Moj muž je,naprimjer,prije dvije godine,dok sam,ni živa ni mrtva,ležala na VMA ,napravio sličnu predstavu.Dakle,ja operisana,amputirana i druga dojka,a obje rekonstruisane,prebačen mišić latisimus sa leđa,naprijed,5 dana poslije pukao čir na želucu,a 20.dan nekroza tkiva na ožiljku lijeve dojke.Igle ispadaju iz vena,a on me zove da je krenuo kod mene,autobusom(pošto ne smije avionom),ali ne zna šta će ako mu se pokrenu kamenčići u žuči(ove godine operisao laparaskopski,3 kamena veličine zrna kukuruza).Šta drugo da mu kažem,nego da ne dolazi.Ipak je došao,ali mi je jasno dao do znanja koliki je to rizik bio.I neka mi neko kaže,ko je onda jači pol?
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član

Post od oldtimer »

Hvala, evo mene, drago mi je da ti se svidja!!

Postovana gospodo, bez uvrede - ovo su (ipak) samo (nadam se) saljivi tekstovi...

I, nastavak:

....................

Cega se jos muskarci plase? part II

Posto smo u prvom delu apsolvirali temu 'bolest' (grip, zubar, glavobolja), u drugom cemo da se bavimo prirodnim nepogodama kojih se muskarci plase.

Srecom, vec par godina je za muskarce sa redjom kosom moderno brijanje do glave, tako da se nekadasnji glavni muski neprijatelj KOSAVA pomerio malo nanize na listi najneomiljenijih prirodnih pojava. Obicno su muskarci koji 'od tri dlake prave frizuru' uzimali slobodne dane ili bolovanja u periodima kada duva ovaj opaki vetar, cvrsto verujuci da niko nema pojma o kolicini gole koze na njihovim glavama, dok je vetar jedini koji je u stanju da tu tajnu razotkrije.

Takodje, isto vazi i za kape - po narodnom verovanju, one pospesuju celavost (Pera je imao svu kosu dok nije otisao u vojsku, od kape je ocelavio), pa i muskarci SA kosom izbegavaju ovaj odevni predmet kao kugu.

Stoga, ne vredi sto puta ponovljena otrcaljka da bi se 'Beograd udavio u smogu da nema kosave', muski svet je dozivljava kao svog prirodnog neprijatelja. (Da ne pominjemo nemogucnost citanja novina na stanici, itd)

Sledece sto maltretira muskarca ovih podneblja je SNEG. Svake godine, vec sredinom decembra (nekad i dve-tri nedelje ranije), njega iznenadi sneg. Naravno, na pamet mu ne pada da cisti ispred svoje kuce (ima dosta penzionera u zgradi, neko ce vec ocistiti), niti da veruje prognozi (lazu cim zinu), ali tu se direktno napada njegov ljubimac, statusni simbol, najverniji partner - auto.

Da, morace da ustane sat vremena ranije (zeno, gde je metlica i krpa?), da ocisti auto (ebem ti sneg) i da barem pola sata provede u pokusajima da upali motor (PAZNJA! Vecina automobila na ulicama su za muzej industrijske revolucije, i cak ni Harry Potteru ne bi poslo za rukom da ih upali ni u idealnim vremenskim uslovima, kamoli zimi, kad je temperatura oko nule).

Kad se akumulator isprazni, docice na genijalnu ideju da ga pali 'na gurku', sa komsijom, ili 'na kleme' (drugi komsija)...

Epilog - pocepana jakna, izmazane pantalone, sat vremena kasnjenja na posao , itd.

Takodje, jedan od vecih prirodnih neprijatelja je i KISA - kao svaki 'pravi muskarac', gordo ce odbijati da nosi kisobran (to je za zene i starce), raskopcace jos i jaknu (pa meni bre ustase/komunisti/NATO/whatever nije nista mogao, a ne jedna kisa!!), i jurisace (dok se ne smrzne) sredinom ulice...

(Postoji i jedan kuriozitet - obavezno ce zenu i decu naterati da nose i kisobrane i kape i kapuljace je 'mogu da nazebu')

.............
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

E,oldtimer,svaka ti čast.Baš si me nasmijala.pitam se samo gdje je sva raja nestala,nigdje nikoga na forumu.ne vjerujem da su svi baš toliko zauzeti.Ili nas baš ne shvataju ozbiljno,jer smo odlučile da pišemo i o malo vedrijim stvarima,životnim,a ne samo o ‚‚onoj nesretnoj bolesti‚‚?Ja te podržavam,nadam se da nećeš odustati.Pozdrav svima.
zlatiborac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm

Post od zlatiborac »

A da promenimo ime ove teme i da je nazovemo FEMINISTI? :D
Evo mene,sram te bre bilo,nema te 7 dana,brinemo ovde i gledamo u pasulj sta je s tobom a nas si nasla da kritikujes??? :D :D :D
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član

Post od oldtimer »

evo mene, hvala ti mnogo!!

Jedva sam nasla ove tekstove, to sam piskarala jos pre 5-6 godina...

zlatiborac, naprotiv!!

Ne znam odakle ti takva ideja - pa ja sam zakleti antifeminista!! Smatram da je onaj ko je izmislio masinu za ves ucinio zenama daleko vecu uslugu od nesrecnika koji im je dao pravo glasa, ;).

Ovo su samo male (kvazi)duhovite crtice iz svakodnevnog zivota, a posto imam gomilu muskaraca u okruzenju, pisem o njima, ;)
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Zlatiborac,nisam imala internet sati,zato nisam bila tu.Samo da znate da sam i mog muža zarazila našim forumom,ali malo ga mučim,pa mu nisam dala šifru,tako da mora čitati samo kad sam ja tu.Ljudi,ne znam za vas,ali meni je neobično i prazno,ako propustim jedan dan da vas ne pročitam.
Oldtimer,vidim ja da bismo se mi dobro slagale.I ja se volim šaliti.To me spašavalo,kad sam se razbolila.Ljudi,baš kao i ja prije bolesti,misle ako te pitaju u vezi toga,povrijediće te,pa bježe od razgovora na tu temu.Tako je jedna moja poznanica,koja me nije vidjela par mjeseci,poslije prve operacije,doživjela šok.Naime,htjela je biti ljubazna,pa je pohvalila moju frizuru(ko o čemu,mi o uljepšavanju),a ja sam tada nosila periku.Ja lijepo skinem periku,i pitam je,hoće li da joj dam da je malo pronosa.Ne mogu vam opisati njen izraz lica.Poslije smo se slatko smijale.
Kad sam išla kod roditelja,u B.Luku,autobusom iz BG,takođe sa perikom na glavi,imala sam peh.Noću sam putovala,pa,kako sam zaspala,perika se okrenula.Kad smo stali, i ja se probudila,gledam,a nešto mi zaklanja pogled.Teško meni,koji blam.Sreća ,pa te ljude pored mene nikada više nisam srela.Imam još jednu priču,istinitu,ali o tome sutra.Ne znam da li ćete mi povjerovati,ali imam svjedoke.Ljubac svima.
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm

Post od bobans1983 »

@oldtajmer

Zeno stvarno nisi normalna, nasmejah se posle ko zna koliko.
Sto bre ovo negde ne objavis ako vec nisi.

Ja iskopirala sutra stampam, da se smejem sa prijateljicama.

P.S.Ko nije citao ranije ovakve postove od oltajmerke neka potrazi.
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član

Post od oldtimer »

Samo da vratim temu na prvu stranu...

(opet nesto sto sam pisala pre mnogo godina, a danas mi je bas 'leglo', :))

Kukumavcenja ili - hleb nas nasusni

Kad sam bila mladja, mislila sam da ljudi kukaju zato sto im je tesko.

Posle sam mislila da kukaju jer se plase da, ako drugi doznaju da im NIJE tesko, trazice im pomoc.

Na kraju sam shvatila da je to nema nikakve veze sa objektivnim teskocama, nego da je u pitanju prosto jedan ritual, deo 'pristojnosti' ovih podneblja, ako tako moze da se kaze.

To nema veze ni sa imovinskim stanjem, ni sa zdravljem, uspehom, porodicom, bilo cim - jednostavno, cim se u ma kom okruzenju nadju dva coveka sa ovih podneblja, pocinje medjusobno 'jadanje':

na platu, na sefa, na cenu struje, na cene na pijaci, na vreme, na politiku, na sport, na komsiju, na muza, svekrvu, snahu, automehanicara, radnike, tapete u dnevnoj sobi, letovanje, svalerku, zanokticu - bilo sta...

Ono sto upada u oci je cinjenica da je odnos necijeg licnog uspeha i bogatstva u direktnoj proporciji sa stepenom kukumavcenja - sto vise imas, vise i kukas.

Koliko ste puta culi uspesnog privatnika, sa lancem kafica, kako kuka na 'teska vremena', iako je do juce bio samo mali mangup sa korzoa?

Koliko puta cujete da je muz 'svinja', jer zeni nije kupio petu bundu?

....

Interesantno je da ova boljka uspeva samo na nasim prostorima - nasi 'preko' su se uspesno izlecili od nje, sem periodicnih recidiva nostalgije, pravilno doziranih i blago ispoljavanih.

Zato oni i shvataju bukvalno svako kukanje koje dopire sa ovih prostora i trude se da pomognu - obicno vise nego sto mogu, i mnogo, mnogo vise nego sto je objektivno potrebno.

....

Stoga, opustite se - sve je to samo deo folklora...
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Lijepo kaže naš narod...Ko kuka,dokuka.Pozdravčić.
Odgovori