tsh 7,24 i sedam puta povisena antitela

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
jupitera
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 6:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

tsh 7,24 i sedam puta povisena antitela

Post od jupitera »

Molila bih doktora,endokrinologa da mi da savet vezan za povisen TSH koji je 7,24 T3 je 1,6 a T4 je 88 odredjen datuma 24.10.2008.....
Endokrinolog mi je prepisala Euthyrox od 50mcg,koji pijem vec 13 dana(pocetak 21.11.2008.)
U medjuvremenu su mi stigli nalazi S-ANTI-TG:759,6 IU/ml i S-ANTI-TPO: 108,5 IU/ml....
Molim Vas da mi kazete,da li je taj nalaz alarmantan,jer tek 20.januara idem opet na pregled kod doktorke?! Uplasena sam!
Prilikom odredjivanja terapije Euthyrox NAPOMINJEM nije mi radjen ni ultra zvuk niti ponovno odredjivanje TSH!!
Napominjem takodje,da sam prve simptome zamaranja,bolova u celom telu osetila jos sredinom decembra 2007.god.a da smo tek krajem oktobra ove godine otkrili da je u pitanju Stitna Zlezda.
Molim Vas da mi hitno kazete sta predstavlja taj poviseni S-ANTI i da li je alarmantno? Nestrpljiva i uplasena,HVALA
nestrpljiva i znatizeljna
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

S-ANTI-TG je antitelo kojim Vas organozam zbunjeno napada Vasu stitnu zlezdu. To je znak da imate Hashimoto tiroidiis, autoimunu upalu. Nista retko. Verujte svom endokrinologu i ne brinite.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
jupitera
Novi član
Novi član

Post od jupitera »

Hvala puno dr.Ivici :)
A zanima me sta je uzrok sto moje telo tako napada stitno? Da li to ja nesto nesvesno radim ili?!
Hvala jos jednom.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ehhh, kada bih znao odgovor i na to, verovatno bih dobio Nobelovu nagradu (koja i ne znaci puno, ali uz nju ide MILION EVRA, sto je vec nesto!) :D
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
jupitera
Novi član
Novi član

Post od jupitera »

:D :wink:
Odgovori