Moj otac vec par dana ima problema - temperaturu, povracanje, mucninu. Uz to je i kaze sestra dosta zut. Obavio je sve pretrage, bili rubin mu je nesto uvecen. Bio je i na Infektivnoj klinici, ali su mu tamo rekli da nije Zutica (na koju smo sumnjali) u pitanju, i da je najbolje da uradi UZ.
Na UZ mu je jetra malo uvecana, a lekar koji ga je pregledao kaze da mozda ima problema i sa Pankreasom. U svakom slucaju morace da uradi CT abdomena.
I sad dok cekamo, jer to nece ici bas tako brzo, volela bih da se informisem o dve stvari: kakvi su sve problemi moguci sa pankreasom (ne morate mi ovde pisati u detalje ako nemate vremena, mozete mi i preporuciti neke internet strane pa cu sama pogledati)
i gde se u BGD radi CT? U DR. Risticima gde je bio toga nema.
Pankreas
Pomenuti lekar kako je UZ pregledom opisao jetru tako je mogao opisati i pankreas ako ga je gledao.Za početak nije loše odraditi laboratoriju ,pogotovo AMY,Lipazu,.....(analize vezane za pankreas).Ako vam finansiske mogućnosti dozvoljavaju nemojte čekati sa zakazivanjem CT,nego potražite privatno.Sretno.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm
Ishrana treba da se sastoji iskljucivo iz ugljenih hidrata i belancevina.
Belancevine mogu da se obezbede uzimanjem obranog mleka ili obranog mleka u prahu. Male kolicine prepecenog hleba i keksa su dozvoljene,takodje male kolicine mrsavog pileceg, govedjeg i ribljeg mesa sa pasiranim povrcem.Voce kuvano, marmelada.Strogo zabranjeno sve vrste masne i przene hrane i alkohol.
Belancevine mogu da se obezbede uzimanjem obranog mleka ili obranog mleka u prahu. Male kolicine prepecenog hleba i keksa su dozvoljene,takodje male kolicine mrsavog pileceg, govedjeg i ribljeg mesa sa pasiranim povrcem.Voce kuvano, marmelada.Strogo zabranjeno sve vrste masne i przene hrane i alkohol.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm
Hej Dea,
Kako ti je tata?
Strašno je kad ti lekari daju predpostavke umesto dijagnoze,možda je ovo a ako nije onda je verovatno ono mada....Užas jedan!
Moj otac ima upalu pankreasa,i to smo saznali nakon godinu dana jer su ga lekari lečili sa ranisanom i klometolom,ja ne živim sa mojim ali sam uvek govorila da mi tata sve gore izgleda.E tek kada je počeo konstantno da povraća i pada u nesvet krenuli su ozbiljni pregledi.
E sad problem je i ako te šetaju kao mene od jednog do drugog specijaliste kada ne znaju šta je u pitanju.Kakve su tvom ocu analize i da li imaš neku sigurnu njegovu dijagnozu?Ako je pankreas u pitanju,trebalo bi da jede hranu biljnog porekla ali i tu moora da vodi računa o vrsti i količini,može piletina i riba,naravno poželjno je da jede u manjim količinama .
Verujem da ti je teško ali i ja sam na smom početku sa suočavanjem i učenjem o toj bolesti.
Javi mi šta si saznala i kako napredujete sa terapijom?
Sve najbolje
Maja
Kako ti je tata?
Strašno je kad ti lekari daju predpostavke umesto dijagnoze,možda je ovo a ako nije onda je verovatno ono mada....Užas jedan!
Moj otac ima upalu pankreasa,i to smo saznali nakon godinu dana jer su ga lekari lečili sa ranisanom i klometolom,ja ne živim sa mojim ali sam uvek govorila da mi tata sve gore izgleda.E tek kada je počeo konstantno da povraća i pada u nesvet krenuli su ozbiljni pregledi.
E sad problem je i ako te šetaju kao mene od jednog do drugog specijaliste kada ne znaju šta je u pitanju.Kakve su tvom ocu analize i da li imaš neku sigurnu njegovu dijagnozu?Ako je pankreas u pitanju,trebalo bi da jede hranu biljnog porekla ali i tu moora da vodi računa o vrsti i količini,može piletina i riba,naravno poželjno je da jede u manjim količinama .
Verujem da ti je teško ali i ja sam na smom početku sa suočavanjem i učenjem o toj bolesti.
Javi mi šta si saznala i kako napredujete sa terapijom?
Sve najbolje
Maja
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Nema nikakvih novosti. Tati je bolje i odmah se pravi ko da nista nije bilo. Kao ceka dijagnozu od lekara opste prakse i infektologa na klinici, pa ce onda ako mu oni budu savetovali ici na CT.
Ponasa se ko malo dete, a ja sam na zalost suvise daleko da bih mogla da ga uhvatim za ruku i odvedem kod lekara. Neverovatan je! Mogu samo da se nadam da nije nista tako ozbiljno da mu to njegovo odlaganje i neozbiljno shvatanje problema ne ugrozi zdravlje!
Ponasa se ko malo dete, a ja sam na zalost suvise daleko da bih mogla da ga uhvatim za ruku i odvedem kod lekara. Neverovatan je! Mogu samo da se nadam da nije nista tako ozbiljno da mu to njegovo odlaganje i neozbiljno shvatanje problema ne ugrozi zdravlje!