Tumacenje

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Falling_Angel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 10, 2008 12:54 pm

Tumacenje

Post od Falling_Angel »

Bicu Vam unapred zahvalna ukoliko mi ukratko objasnite sledece ( danas sam dobila rezultate a tek sledece nedelje imam zakazano kod ginekologa ) :

Analiza: kultura - endocerviks ( na genitalne mikoplazme i ureaplazme )
UREAPLASMA UREALYTICUM < 10000 CFU/ml
MYKOPLASMA HOMINIS < 10000 CCU/ml
Doksicilin S
Josamicin S
Ofloksacin S
Eritromicin R
Tetraciklin S
Ciprofloksacin S
Azitromicin I
Klaritromicin S
Pristinamicin S

I Analiza: kultura cerviks
CORYNEBACTERIUM SPP. ( DIFTEROIDI )
Direktan mikroskopski preparat: odsustvo polimorfonukleara, retki laktobacili, masa gram pozitivnih kokobacila

Unapred zahvalna!
era
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 20, 2005 11:36 am

Post od era »

Imas Ureaplazmu i mikoplazmu i one se lece antibioticima kod oba partnera i apstinenciom u tom periodu.
Falling_Angel
Novi član
Novi član

Post od Falling_Angel »

Da li smem da pijem uz sve antibiotike i Oligogal - Se koji sam svojevremeno dobila da pijem od drugog lekara?

Ovi testovi su mi radjeni u higijenskom zavodu, imala sam loseg iskustva sa rezultatima iz pomenutog. Hocu reci da sam primetila da umeju da pogrese. ( to mi se desilo kada sam se testirala na mononukleozu i toksoplazmozu )
Da li postoji ikakva sansa da su i ovog puta pogresili ili na tim testovima ( urea i mikop. ) ne moze da se pogresi?

I vise sam nego ocajna.
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

A sto se ne bi testirala i negde drugde?
Falling_Angel
Novi član
Novi član

Post od Falling_Angel »

anyushkam napisao:A sto se ne bi testirala i negde drugde?

Zato sto se u higijenskom placa participacija od 20 din. a kod privatnika najmanje 2000 din. S tim da naravno, ukoliko postoji sansa da su i ovi rezultati pogresni, planiram otici. Ali me prvo zanima da li ta sansa uopste i postoji.
Odgovori