Glikolna kiselina

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

patraskovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od patraskovic »

Može li se dercome activ koristiti u periodu kada je žena u laktaciji ? Da li je bezopasan ?
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm

Post od fic1984hr »

Evo da ne otvaram novu temu nastavit cu ovdje...
Poceo sam sa tretmanima glikolnom kiselinom i zadovoljan sam. To su 30% kiseline.Napravio sam 6 tretmana, jos bi 4 za bolji ucinak. Ali meni su jos mrlje i fleke izrazene na licu.
Koliko se smiju cesto koristi, odnosno obavljati tretmani glikolnom kiselinom, da li ima ograniceno?
Meni to osobno odgovara jer mi kozmeticarka odmah i ocisti lice (uvijek 1-2-3 akne), a to je bolje svaki tjedan po malo nego svaki mjesec onak strasno ciscenje!
Ja bi najradje dok se to stanje ne popravi napravio jos bar 6 tretmana...
Pitanje: Koliko max tretmana se smije napraviti i koliki razmak izmedu njih?
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm

Post od DRAGANA 15 »

Najbolji efekat je 6 tretmana zaredom, pa mozes da pocnes da koristis Dercom Active, kao produzenu negu. A mozes da napravis pauzu do februara meseca, pa da ponovo krenes na tretman AHA kiselinama, da iskoristis ruzno vreme.
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član

Post od fic1984hr »

Napravio sam 6 tretmana glikolnom kiselinom od 30%.
To sve u 4 tjedna, znaci otprilike svakih 5 dana.
Moram priznati da sam vise ocekivao! Sve je to ok, fleke su manje vidljive ali...mislio sam da ce se vidjeti jos manje.
Ne mogu reci nista za Muradove kiseline, koje jako hvale.
Oni kazu da je potrebno napraviti BAR 10 tretmana. A jedan tretman kod nas u Hrvatskoj kosta 35 eura za 70%, a 30% dode oko 30 eura. S tim da se ide postepeno od 20%-70%. Vise mi se neda s tim za*ebavat.
Sad sam bio na ciscenju i kad se to smiri za 5 dana idem na mikro dermoabraziju. Bas me zanima sta ce s tim biti!?
Nadam se da necu pogrijesiti s tim!?
Citao sam o tome na forumu ali nek se jos neko javi sa iskustvima sa mikro dermoabrazijom. U kozmetickom salonu kazu da ce mi trebati 4 tretmana.Da li je to bezopasno!?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Kolika je cena za mikrodermoabraziju za jednu seansu, a koliko za 3-4
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član

Post od fic1984hr »

Cijena jednog tretmana je cca 35 eura a ni za 3-4 se cijena ne mijenja.
Danas idem na prvi tretman pa cu vam javiti kakvi su rezultati.Ili mozda bolje da vam javim poslije 2. za 7 dana, da ne procijenim krivo!
Odgovori